Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 17 februari 2016

LG G2LG G2 som lanserades i September 2013 är en stor men ändå inte otymplig smartphone med specifikationer som fortfarande skulle göra oss teknikintresserade nöjda.
Den har avrundade hörn och är konstruerad av högblank plast samt har en unibody design. Fronten domineras av en HD display.
Kanterna på mobilen är helt tomma då knapparna sitter monterade på baksidan av telefonen. LG G2 var den första mobilen med den typen av design och alla efterföljare har fått samma konstruktion när det gäller knapparnas placering.
Chassit känns lite halt på grund av att det består av högblank plast så man får vara extra försiktig när man håller den i handen.  Förutom det får baksidan lätt repor. Ett mobilfodral skullle lösa dessa problem.
LG G2 har en LCD display på 5,2 tum och den har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 424 ppi.
Denna smartphone har en fyrkärnig Snapdragon 800 processor på 2,2 Ghz. Ram minnet är på 2 GB vilket var en vanlig storlek på Ram minne hos dåtidens flaggskepps mobiler. Utvecklingen har ju gått framåt sedan dess så dagens toppmodeller har oftast ett Ram minne på minst 3 GB.
När det gäller internminnet finns den i två varianter varav den ena har 16 GB och den andra har 32 GB. Det finns ingen möjlighet att sätta in ett MicroSd kort så det internminne man har måste räcka. Tänk därför noga igenom vilken modell du behöver köpa.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Den främre kameran är på 2,1 Megapixlar.
Batteriet är på 3000 mAh och det är en batteristorlek som alla efterföljare har haft men batteritiden hos denna smartphone är bättre mycket på grund av att mobilen inte har en QHD display. En display med mycket pixlar behöver nämligen mer ström för att hålla igång. Att ha en superskarp display har sitt pris.
LG G2 var en konkurrent till Samsung Galaxy S4 och blev lite av en succé men sålde aldrig lika bra som Samsung Galaxy S4.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar