Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 1 februari 2016

LG G3 VS LG G4.Med sin borstade plast design gjord för att likna aluminium och med en i övrigt fin design samt topp prestanda var Lg G3 en av 2014s bästa smartphones.
Det finns mycket att gilla med LG G3 och även om den nu har fått en värdig efterföljare i LG G4 är den fortfarande en fantastisk telefon.
LG G4 finns i två varianter där den ena är konstruerad av mönstrad plast och den andra har ett bakstycke i läder. Den i läder kostar förstås lite mer än standard versionen i plast. LG har använt äkta läder på G4 och det känns fantastiskt. Man bör helst välja versionen med läderbakstycke för känslan i handen samt för att den då blir så mycket elegantare.
Dessa mobiltelefoner har en delvis olika design. LG G3 har bland annat mer avrundade hörn och det gör att LG G4 ser lite fyrkantig ut framifrån mem båda har ett böjt bakstycke som gör telefonerna sköna att hålla i handen. Knapparna är fortfarande placerade på baksidan men hemknappen på föregångaren är helt rund medans den på efterföljaren är mer oval.
Båda har lika stora displayer och med lika antal pixlar. Det vill säga en 5,5 tums display på 1440×2560 pixlar.
Detta ger en QHD display med en pixeltäthet på 538 ppi.
Lg G3 har ett Ram minne på 2 eller 3 GB samt internminnen på 16 eller 32 GB. Versionen med större Ram minne har också ett större internminne så det är ju bättre att köpa den bättre modellen om du har råd.
LG G4 har ett Ram minne på 2 GB och ett internminne på 32 GB.
Den nyare mobiltelefonen drivs av en sexkärnig Snapdragon 808 processor på 1,8 Ghz.
Föregångaren LG G3 drivs av en fyrkärnig Snapdragon 801 processor på 2,5 Ghz.
Det är klart att den nyare flaggskepps mobilen har en nyare och därmed kraftfullare processor men LG G3 har trots det långt ifrån en dålig processor. Den har som i stort sett alla flaggskepps mobiler den bästa prestandan som fanns när dom var nya.
LG G3 har en 13 Megapixel kamera med laserautofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 2,1 Megapixlar.
LG G4 har en kamera med 16 Megapixlar och har även den laserautofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar vilket är ett stort steg framåt.
Båda dessa kameror är mycket bra och ger väldigt fina bilder.
Båda dessa phablets har batterier på 3000 mAh och det är en vanlig storlek på batterier hos så här stora mobiltelefoner.
På grund av att mobilerna har strömslukande QHD displayer och kraftfulla processorer klarar batterierna nätt och jämnt en dag på en laddning. En fördel hos båda dessa phablets är att bakstycket går att ta loss. Det innebär att mobilerna får en längre livslängd eftersom det är lätt att byta ut batteriet när det blir dåligt. Det är inte lika lätt att göra i en unibody konstruktion.
Ingen av dom här mobiltelefonerna har en fingeravtrycksläsare vilket många nya flaggskepps mobiler har och det har till och med börjat dyka upp fingeravtrycksläsare hos budgetmobiler i mellanklassen. Därför är det lite synd att inte ens den nyare LG G4 har en sådan.
Det är du som konsument som bäst avgör vilken av dom här mobiltelefonerna som passar dig bäst. Det är helt enkelt så att du bäst avgör själv för det är du själv som vet vilka krav och behov du har när det gäller din smartphone. Om du prioriterar en billigare mobiltelefon framför den allra senaste prestandan bör du välja en LG G3 som har mycket bra specifikationer men ändå är relativt billig.
Om du istället alltid vill ha den senaste och bästa processorn och priset inte är fullt lika viktigt bör du välja en LG G4 istället.
En LG G3 kostar runt 2900 kr och en LG G4 kostar runt 4000 kr. Det är en skillnad på 1100 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar