Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 12 februari 2016

LG G4.LG G4 är en mycket bra phablet med en unik design och topp prestanda. Den har tyvärr blivit lite av en flopp eftersom den inte har säljt efter dom höga förväntningar LG haft på sin enhet. Detta är en av anledningarna till att LG G4 nu har gått ner lite i pris. En annan anledning är att efterföljaren LG G5 snart kommer att lanseras. Enligt ryktet ska den ha en helt annan design än dom tidigare mobilerna i G Serien.
LG G4 släpptes till försäljning i April 2015 så den är tio månader gammal nu.
Designmässigt påminner mobilen om sin föregångare men hörnen har nu blivit mindre avrundade och är nu fyrkantiga. Personligen tycker jag att en smartphone blir snyggare om hörnen är avrundade men det är ju en smakfråga.
Själva telefonen är lätt böjd likt LG G Flex 2 även om böjen är betydligt mindre här och dessutom inte är flexibel. Kurvan gör mobilen något bananformad, så munstycket hamnar närmare din mun vid telefonsamtal vilket förbättrar ljudet för personen du talar med. Du hörs helt enkelt tydligare.
Bakstycket går att ta bort så man kan lätt komma åt batteriet om man skulle vilja det. En sådan typ av konstruktion gör att telefonens livslängd förlängs eftersom man själv kan byta till ett nytt batteri när det gamla börjar bli dåligt. Det är ju inte fullt lika lätt i en unibody konstruktion.
Batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning genom att den har Quick Charge 2.0.
LG G4 har en vacker LCD display på 5,5 tum och den har 1449×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 538 ppi. Displayen skyddas av Gorilla Glas 3 och är skarp med bra färgåtergivning. Det rör sig om en av dom bästa displayerna på marknaden.
Denna phablet har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Minneskort plats finns och där kan man installera ett MicroSd kort på upp till 128 GB. Där kan man inte spara applikationer eller spel.
På baksidan ovanför dom fysiska knapparna sitter en kamera på 16 Megapixlar och denna kamera har laser autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Kameran är prisad för sin fantastiska kvalitet som gör det möjligt att ta proffsiga bilder.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
LG G4 har en sexkärnig Snapdragon 808 processor på 1,8 Ghz. Denna processor är en av dom kraftfullaste och snabbaste processorerna därute och är vanligt förekommande i toppmodeller.
Detta är en mycket bra allround smartphone som klarar av de allra svåraste uppgifter utan några problem och som numera kostar strax under 4000 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar