Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 21 februari 2016

LG G5
LG G5 har precis presenterats på Mobile World Congress i Barcelona. Den har en ny design jämfört med föregångarna och en helt ny sorts konstruktion. Knapparna som tidigare var placerade på baksidan har nu delvis försvunnit. Nu sitter endast Powerknappen där och i denna knapp finns nu en fingeravtrycksläsare vilket är nytt för LG. Volymknapparna sitter nu på en mer traditionell plats på kanten av telefonen.
Längre upp på baksidan sitter dubbla kameralinser. En av tankarna med de dubbla kamerorna är att man ska kunna ta panorama bilder. Den ena kameran är på 16 Megapixlar och den andra är på 8 Megapixlar samt har vidvinkelobjektiv. De har både laser autofokus och LED blixt.
LG G5 är på sätt och vis en unibody mobil med avrundade hörn och nästan helt byggd av metall och med en modulär unik konstruktion är den väldigt intressant.
Man trycker ned en knapp som sitter längst ned på nedre delen av telefonen och detta gör att hela underdelen går att ta loss för att på det sättet bland annat kunna byta batteri på mobilen. Det ska också vara möjligt att köpa separata underdelar. Det finns till exempel en kameramodul som ger fler funktioner samt fysiska knappar till kamerorna.
Displayen är en LCD display på 5,3 tum och har 2560×1440 pixlar. Det rör sig med andra ord om en något mindre QHD display än hos de senaste två mobilerna i G-serien och LG G5 blir därmed något mer kompakt än dessa. Det är dessutom ett 2D glas som innebär att displayens kanter är lätt avrundade samt böjer ned något mot mobilens kanter.
Denna fina display är ständigt vaken och visar svagt upplyst viktig information på en i övrigt släckt display. Detta är däremot inget nytt utan det är en funktion som Motorolas smartphones har haft länge. Själva funktionen drar otroligt lite ström så detta påverkar knappt batteritiden utan hjälper sannolik till att spara på batteriförbrukningen då man inte behöver aktivera hela displayen då man till exempel vill kolla sms eller missade samtal.
LG G5 har ett Ram minne på hela 4 GB samt ett internminne på 32 GB. Den har också plats för ett minneskort. Minneskapasiteten går alltså att utöka men där går inte att spara applikationer vilket är viktigt att komma ihåg. Ett internminne på 32 GB brukar dock räcka för de flesta.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Snapdragon 820 processor vilket är en helt ny processor och faktum är att LG G5 är en av de första mobilerna med denna processor. Allt i den här flaggskepps mobilen flyter på otroligt snabbt på grund av det stora Ram minnet och den kraftfulla processorn.
LG G5 har den nya standarden USB Typ C så den är framtidssäkrad.
Batteriets storlek har minskat något till 2800 mAh. Detta batteri stödjer trådlös laddning.


Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow men med LGs skinn. Det är långt ifrån ett helt rent Android som är något jag personligen föredrar då det gör att själva systemet inte tyngs ner och därmed flyter på sämre än det annars skulle ha gjort. Ett rent Android möjliggör även en snabbare uppdatering av systemet när nya versioner släpps från Google.
LG G5 är verkligen en inovativ smartphone med sin smarta modulära konstruktion. När mobiltelefonen kommer att börja säljas i April får vi se hur pass stort intresse det finns för den här mobiltelefonen. Det finns tyvärr många konsumenter som inte gillar anorlunda design. Ett exempel på detta är LG G Flex 2 som blev något av en flopp när den släpptes.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar