Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 16 februari 2016

Microsoft Lumia 650Nyligen presenterade Microsoft Lumia 650 är en budgetmobil förklädd till en premium lur som ser ut att kosta minst tre gånger så mycket som den verkligen gör. Lumia 650 kommer att släppas till försäljning den 17 Mars och priset hamnar runt 2000 kr.
Det rör sig om en Microsoft mobil med en metallisk kant som sträcker sig runt nästan hela telefonens omkrets. Den borstade aluminiumen höjer känslan av lyx och ger mer klass till mobilen som mest riktar sig mot företagare. Den har avrundade hörn och är tunn. Bakstycket som går att ta loss består av en tunn plast.
Denna typ av konstruktion har blivit allt mer ovanlig då de flesta tillverkare satsar på unibody konstruktioner. Fördelen med denna konstruktion är att du själv lätt kan byta ut ditt batteri och just detta kan vara en stor fördel för företagare som reser mycket. Man kan nämligen ha med sig laddade extra batterier.
Batteriet hos denna smartphone är på endast 2000 mAh.
Microsoft Lumia 650 har en AMOLED display på 5 tum och den har 720×1280 pixlar. Displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
Det rör sig alltså inte om en HD display som många mobiltelefoner numera har. Till och med budgetmobiler i mellanklassen kan ibland ha sådana displayer.
Mobiltelefonen har ett Ram minne på 1GB och ett internminne på 16 GB. Minneskort plats finns och där kan man sätta in ett MicroSd kort på upp till 200 GB.
Telefonen drivs av en fyrkärnig Snapdragon 212 processor på 1,3 Ghz. Föregångaren Microsoft Lumia 640 har en Snapdragon 400 processor vilket innebär att den nyare mobilen har en svagare processor än föregångaren vilket är lite märkligt. Den borde rimligtvis ha en kraftfullare processorer istället. Den här mobilen kunde ha blivit ett riktigt bra budgetalternativ om den bara hade haft en bättre processor som till exempel en Snapdragon 415. Om Microsoft verkligen vill satsa på att fler ska köpa en Windows mobil borde dom satsa på både mjukvaran och hårdvaran hos sina smartphones. Windows operativsystem är lätt att lära sig samt har många fördelar för användaren men så länge man inte satsar hundra procent på sina enheter kommer man ha det svårt att stå sig i konkurrensen mot mobiler med andra operativsystem.
Föga överraskande är operativsystemet som kommer förinstallerat Microsoft Windows 10. Den allra senaste uppdateringen av detta operativsystem alltså.
Den bakre kameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Ett bättre alternativ som visserligen har Android som operativsystem är One Plus X som kostar några hundralappar mer men har en minst lika lyxig design och betydligt bättre prestanda.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar