Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 9 februari 2016

One Plus 2. Flaggskepps dödaren.One Plus 2 har nu blivit av med det irriterande inbjudningssystemet och har dessutom gått ner i pris. För att köpa mobilen var man tidigare tvungen att få en inbjudan från One Plus som tillverkar telefonen men det går nu alltså att beställa mobiltelefonen direkt från tillverkarens hemsida. Detta företag och dess enheter är fortfarande relativt okända för gemene man och det är synd eftersom deras produkter alltid håller hög kvalitet och ofta kostar betydligt mindre än konkurrenternas flaggskepps mobiler.
En One Plus 2 kostar nu 3349 kr och det är ett väldigt bra pris med tanke på vad man faktiskt får för pengarna. Frakten är dessutom gratis.
Man får nämligen en välkonstruerad och väldesignad phablet med topp prestanda.
Denna mobiltelefon har en ren och ellegant design och är huvudsakligen konstruerad av plast men runt dess kanter löper en ram av metall som förstärker intrycket av lyx.
Många toppmodeller har numera denna typ av design. Bland annat Samsung har fått mycket uppmärksamhet av samma sorts design hos sina senaste topp modeller.
Denna mobil har en delvis unibody konstruktion på så sätt att bakstycket går att ta loss men själva batteriet är fastmonterat så det går inte att byta ut på ett lätt sätt. Man har valt att göra på det sättet så att man ska kunna byta bakstycke. One Plus erbjuder nämligen olika varianter av plastbakstycken att välja bland för den som inte vill ha standard baksidan. Allt fler mobiltelefoner har numera en unibody konstruktion och denna typ av design har både fördelar och nackdelar. Fördelen är att chassit ofta känns mer välbyggt och nackdelen är att batterier inte går att byta ut själv när dom börjar bli dåliga och därmed förkortas telefonernas livslängd.
One Plus 2 har en LCD display på 5,5 tum och eftersom den har 1080×1920 pixlar rör det sig om en HD display.
Under displayen sitter en fingeravtrycksläsare som gör det möjligt att låsa upp telefonen med ditt fingeravtryck.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 1,8 Ghz. Denna processor är vanligt förekommande i topp modeller samt är fortfarande en av dom kraftfullaste och snabbaste processorerna därute.
One Plus 2 finns i två varianter. En har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 16 GB men den bättre varianten har ett Ram minne på hela 4 GB samt ett internminne på 64 GB. Man bör därför helst välja den senare.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har laser autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 3000 mAh vilket är en vanlig storlek på batteri hos mobiltelefoner av den här storleken.
Värt att tänka på är att One Plus 2 har en USB port av typ C vilket är den kommande standarden och det innebär att telefonen är framtidssäkrad men nu när situationen är sådan att få mobiler har Typ C kan det bli lite besvärligt. Du kan nämligen inte låna en laddare av en kompis om du skulle glömma den hemma. Sanolikheten att din kompis använder den nya laddaren är väldigt liten fortfarande. Om den medföljande laddaren skulle gå sönder får du också problem eftersom laddare av denna typ är betydligt svårare att få tag i. Mitt råd är därför att du beställer ett par extra laddare samtidigt som du beställer mobilen för att på det sättet undvika framtida problem.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop med tillverkarens egna skinn Oxyxen 2.0.
Det är svårt att hitta en billigare smartphone med samma fina design och specifikationer så det här är verkligen en rekommendation.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar