Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 23 februari 2016

Samsung Galaxy S7


Samsung Galaxy S7 har presenterats på Mobile World Congress i Barcelona och den har en design som liknar föregångaren men utan att vara en exakt kopia. Den har samma kombination av glas och metall i designen men baksidans kanter har rundats av för att göra mobilen skönare att hålla i handen. Den design detaljen har man lånat från sin egna Samsung Galaxy Note 5.
Denna smartphone är IP68 Certifierad vilket innebär att den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Samsung Galaxy S7 är en uppgradering av föregångaren Samsung Galaxy S6 där problemen som faktiskt fanns med den mobilen har rättats till.
Föregångarens problem med den korta batteritiden har nu lösts genom att man har lyckats pressa in ett batteri på 3000 mAh. Detta är rätt så imponerande eftersom mobiltelefonen inte har ökat nämnvärt i storlek.
Telefonen stödjer både snabbladdning och trådlös laddning och det är stora fördelar och är något som blir mer och mer vanligt förekommande.
I mobilens Hemknapp sitter precis som tidigare en fingeravtrycksläsare av bra kvalitet.
Det finns nu plats för ett minneskort på upp till 200 GB vilket är något som föregångaren var utan.
Displayen är fortfarande en AMOLED display på 5,1 tum och den har 2560×1440 pixlar. Skärmen har Always On teknik som gör att delar av den i övrigt släckta displayen kan lysas upp för att till exempel visa missade samtal och sms. Denna funktion verkar vara något som många tillverkare satsar på i år. Värt att nämna är att den här funktionen länge har funnits hos mobiltelefoner från Motorola.
Ram minnet har ökat till 4 GB men internminnet stannar kvar på 32 GB även om det också finns en variant med 64 GB internminne.
Samsung Galaxy S7 drivs av en åttakärnig Snapdragon 820 processor på 2,3 GHz. På vissa marknader säljs mobilen istället med Samsungs egna Exonys 8890 Octa processor. Dessa processorer har nu vattenkylning för att förhindra mobilen att bli varm vid hårt spelande.
Den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Samsung Galaxy S7 släpps till försäljning den 11 Mars och versionen med 32 GB internminne kommer att kosta 7300 kr.
Denna smartphone har nästan samma design som förra årets motsvarighet men har oftast bättre specifikationer. Jag var personligen sugen på att köpa Samsung Galaxy S6 Edge men ångrade mig på grund av den mediokra batteritiden. Jag vill inte hålla på att ladda batteriet flera gånger om dagen. Dels förkortar det batteriets livslängd och dels behöver man alltid vistas nära ett eluttag. Eftersom Galaxy S7 har ett betydligt större batteri är den då ett betydligt bätte alternativ. Om du däremot vill komma billigare undan är mitt råd att ha lite is i magen och vänta tills denna smartphone släppts till försäljning för då kommer föregångaren sanolikt gå ner i pris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar