Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 11 februari 2016

Sony Xperia M5Sony Xperia M5 är en vattentät unibody smartphone i mellansegmentet som likt många moderna mobiltelefoner har en ram av aluminium som löper runt dess kanter. Ramen är avrundad och har förstärkta hörn. Båden fronten och bakstycket är täckt av ett lager glas. Detta är en typ av design som har blivit allt mer vanlig hos både förra årets och det här årets smartphones.
Denna mobiltelefon lanserades redan i September 2015 men har först nyligen börjat säljas i Sverige.
Sony Xperia M5 är IP68 Certifierad vilket innebär att den tål att vistas på 1,5 meters djup i upp till trettio minuter.
Det är visserligen bra med en mobil som tål lite väta men skyddet räcker ju inte så länge. Om du på fisketuren tappar din smartphone i det grumliga vattnet kommer det bli svårt att hitta den inom trettio minuter.
Denna budgetmobil har en 5 tums LCD display på 1080×1920 pixlar vilket innebär att pixeltätheten ligger på 441 PPI.
Det rör sig om en skarp HD display med bra betraktningsvinkel och bra färgåtergivning.
Den bakre huvudkameran är på hela 21 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Lite bättre mobiltelefoner från Sony brukar oftast ha kameror av mycket bra kvalitet och så är även fallet här.
Den främre kameran är på 13 Megapixlar och det är imponerande bra för att vara en främre kamera. Dessa brukar vara på runt 5 Megapixlar som bäst.
Sony Xperia M5 drivs av en åttakärnig MediaTek MT6795 processor på 1,5 Ghz.
Ram minnet är på 2 GB samt internminnet är på 16 GB. Det finns plats för ett minneskort på upp till 200 GB.
Det är en liten nackdel att internminnet är relativt litet. En stor del av internminnet försvinner dessutom till operativsystemet och förinstallerade appar som inte går att avinstallera. Vanligtvis brukar minst 2 GB vara förbrukat redan när du för första gången packar upp din nya mobiltelefon.
När det finns möjlighet att sätta in ett MicroSd kort hjälper det aldrig med att utöka minneskapasiteten helt eftersom där inte går att spara applikationer. Just detta ska man alltid ha i åtanke när man ska investera i en ny mobiltelefon.
Batteriet är på 2600 mAh och klarar en dag på en laddning vid vanligt användande. Om du använder din mobiltelefon ofta under dagen kan du däremot vara tvungen att ladda batteriet oftare än så.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.0 Lollipop.
En mindre bra detalj när det gäller den här mobiltelefonen är att den ibland vid hög arbetsbelastning kan bli något varm.
Sony Xperia M5 är ett bra alternativ för personer som vill ha en bra mobil för en något billigare peng. En Sony Xperia M5 kostar runt 3800 kr. Det finns dock många bättre alternativ i samma prisklass bland annat One Plus 2  som kostar 400 kr mindre och LG G4 som kostar ungefär lika mycket. Båda dessa smartphones har bättre specifikationer än Sony Xperia M5.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar