Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 25 februari 2016

Xiaomi Mi5Xiaomi Mi5 är något så ovanligt som en toppmodell som säljs till ett budgetpris.
Mobilen som precis har presenterats på Mobile World Congress i Barcelona, Spanien har en elegant design som består av en kombination av glas och metall. Lurens design kan lätt jämföras med Samsungs senaste flaggskepps mobiler då den likt dessa har kanter av aluminium och både fronten och bakstycket täcks av ett lager glas.
Om man lyckas få tag på en Xiaomi Mi5 får man mycket för pengarna. Tidigare har Xiaomi inte sålt några mobiltelefoner i Europa men vi får hoppas på en förändring i och med denna smartphone. Att man har valt att presentera Xiaomi Mi5 på Mobile World Congress indikerar dock en satsning utanför Kina.
Mobilen har en LCD display på 5,1 tum och den har 1080×1920 pixlar. Den har alltså en HD display. Under displayen placerad i hemknappen sitter en fingeravtrycksläsare.
Denna smartphone drivs av den senaste topp processorn från Qualcomm nämligen en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 1,8 Ghz.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB. Tyvärr finns här ingen plats för något minneskort så minneskapasiteten går inte att utöka.
Kameralinsen på baksidan sticker inte ut från chassit så telefinen ligger jämnt och stadigt när man lägger den på en plan yta. Kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 4 Megapixlar.
Batteriet är på 3000 mAh och det är rätt så imponerande att man har lyckats pressa in ett så pass stort batteri i ett så pass litet chassi. Detta är något som även Samsung har lyckats med i sin Samsung Galaxy S7. Den storleken på batterier var tidigare vamligt förekommande i så kallade phablets som ju är stora mobiltelefoner med betydligt mer plats. Detta batteri stödjer snabbladdning ( Quickcharge 3.0).
Xiaomi Mi5 har USB Typ C som är framtidens standard.
Den billigaste varianten av denna smartphone kostar 305 dollar vilket motsvarar ungefär 2600 kr men ett svenskt pris skulle bli något högre.
Xiaomi Mi5 är ett billigt alternativ till de mer etablerade tillverkarnas produkter. Att få en i det närmaste lika lyxigt designad smartphone med fantastisk prestanda så pass billigt är helt otroligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar