Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 4 mars 2016

Acer Liquid Jade 2Acer Liquid Jade 2 har nyligen presenterats på Mobile World Congress i Barcelona.
Mobilen är tillverkad av plast som är gjord för att likna borstad aluminium. Baksidan är böjd för att ge ett skönt grepp när man håller i telefonen.
Displayen har 2.5D glas och det innebär att glaset är avrundat i kanterna.
Den har en 5,5 tums AMOLED display med 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi så det rör sig om en helt okej display när det kommer till skärpa och färgåtergivning.
Denna stora display skyddas av Gorilla Glas 4.
Jag personligen föredrar en skärmstorlek på mellan 5 och 5,5 tum eftersom det förbättrar möjligheten att avnjuta mediakonsumtion på en smartphone. Att arbeta med mobilen, titta på streamad film eller spela spel blir så mycket mer njutningsfullt om man gör det på en lite större display. Jag prioriterar detta framför enhandsfattning.
Acer Liquid Jade 2 har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett minneskort på upp till otroliga 200 GB.
Denna smartphone har en fyrkärnig Snapdragon 808 processor som är stark och snabb och klarar av det mesta. Denna processor är vanligt förekommande i toppmodeller.
Den bakre huvudkameran är på 21 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och det är ovanligt bra för att vara en främre kamera. De flesta tillverkare brukar ha en kamera på max 5 Megapixlar monterad i fronten.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow och det är mycket bra för det är en av de senaste uppdateringarna av detta operativsystem. Min egna LG G3 har tråkigt nog inte fått Android 6.0 ännu och det är frustrerande att LG skickar ut uppdateringarna så sent. Det operativsystem som är installerat i Acer Liquid Jade 2 är ett i det närmaste rent Android och det är en stor fördel.
Vilken storlek batteriet kommer att ha är fortfarande okänt men en gissning är att det bör vara minst 3000 mAh. Hos mobiler med den här storleken är det en vanlig storlek på batteriet.
Vad en Acer Liquid Jade 2 kostar är även det okänt men den bör bli betydligt billigare än de dyra flaggskepps mobilerna för att stå ut i konkurrensen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar