Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 15 mars 2016

Apple WatchApple Watch är en fin smartwatch med rektangulär display med avrundade hörn samt byggd av rostfritt stål. De flesta konkurrenter har valt att ha en rund klassisk design på sina ur så Apple har valt en annan väg.
Tjockleken är på 10,5 mm.
Den silverfärgade har borstat stål men den svarta har bara en blank svart yta. Klockan är IPX7 Certifierad vilket innebär att den tål att vistas på en meters djup i upp till trettio minuter. Det är förstås viktigt att ett armbandsur måste vara vattentät eftersom den sitter på en handled och därmed utsätts för väder och vind.
Apple Watch har ett RAM minne på 512 Megabyte och ett internminne på 8 GB. Internminnet är dubbelt så mycket som hos konkurrenternas smarta klockor och det är förstås en fördel. Däremot är operativsystemet WatchOS 2.0 inget öppet system så app utbudet kan på det sättet vara något begränsat. Det finns med andra ord inte fullt lika många applikationer att tanka ner som hos klockor med Androids operativsystemet. Man får helt enkelt Apples egenutvecklade appar och applikationer från de få utvecklare de sammarbetar med.
Displayen är på 1,65 tum och har 390×312 pixlar det ger en pixeltäthet på 303 ppi.
Armbandsuret drivs av en Apple S1 processor på 520 MHz.
Batteriet är på 250 mAh.
En smart klocka är som namnet antyder smartare än ett vanligt armbandur. Man kan göra så mycket mer än att bara se tid och dagens datum. På uret kan man se meddelanden, missade och inkommande samtal och hålla koll på olika sociala medier. Genom att styra klockan med rösten kan du skriva sms eller söka information på nätet. När du till exempel handlar kan du ha en digital inköpslista i klockan vilket gör att du slipper krånglet med papperslappar. Fördelarna med en smartwatch är alltså många.
Du får en minidator på handleden.
En Apple Watch kostar runt 4500 kr och då menar jag den som har ett lite större ur. Det finns nämligen många olika varianter och i två olika storlekar. Det finns till och med en lite sportigare version.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar