Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 17 mars 2016

Huawei Watch


Huawei Watch är en ellegant, välkonstruerad smartwatch tillverkad av rostfritt stål.
Den är IP67 Certifierad vilket innebär att den är damm och vattentät samt klarar av att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. I stort sett alla smarta klockor är vattentäta eftersom de utsätts för vatten och vind när den är placerad på din handled.
Huawei Watch har en AMOLED display på 1,4 tum och displayen har 400×400 pixlar. Själva displayen är rund och är på 42 mm. Tjockleken är på 11,3 mm. Samtliga smarta klockor är ganska stora helt enkelt för att det annars blir svårt att se vad som finns på skärmen. Man ska också få plats med all elektronik.
Faktum är att displayen har mer pixlar än de flesta andra smarta klockor. Detta gör displayen väldigt skarp med bra färgåtergivning.
Den drivs av en fyrkärnig Snapdragon 400 processor på 1,2 Ghz samt har ett RAM minne på 512 Megabyte. Internminnet är på 4 GB.
Batteriet är på 300 mAh och klarar en och en halv dag på en laddning.
På undersidan sitter en pulsmätare och den har appen Google Fit installerad. Denna applikation håller koll på hur många steg du har tagit och hur många kalorier du förbränner. Alla smarta klockor med operativsystemet Android Wear har tillgång till Google Fit och har pulsmätare.
Huawei Watch kommer med appar förinstallerade och det går även att tanka ner fler. Det finns många olika designer på själva urtavlan så du väljer lätt vilken av dessa du tycker är finast.
När klockan är kopplad till en smartphone kan den visa sms, mail, missade och inkommande samtal samt du kan hålla koll på olika sociala medier.
En smartwatch är ett datoriserat atmbandsur som har flera funktioner och kan göra så mycket mer än att bara visa tiden och dagens datum.
Naturligtvis kan man precis som på alla andra smarta klockor styra sin klocka med rösten. Till exempel diktera sms, leta information på Google eller styra vissa funktioner.
När du handlar kan du ha din inköpslista på handleden så man slipper krångla med en inköpslista av papper.
En Huawei Watch kostar runt 4900 kr. Den är alltså något dyrare än många andra smarta klockor.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar