Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 23 mars 2016

Iphone SEIphone SE är en liten smartphone med en display på endast 4 tum. Denna display är av typen LCD och har 1136×640 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 326 ppi.
Designmässigt liknar den den äldre modellen Iphone 5s men med lite mer avrundade kanter än den mobilen har. Det sitter en fingeravtrycksläsare placerad i hemknappen under displayen.
Den har en ellegant lyxig unibody design men är inte fullt lika fin som Iphone 6s enligt min åsikt.
Inne i mobilen har de största förändringarna skett. Här sitter samma processor som i Iphone 6s nämligen en dubbelkärnig A9 processor i kombination med en M9 processor.
RAM minnet är på 2 GB och internminnet är på antingen 16 GB eller 64 GB. Det är förstås bättre att undvika den med lägre internminne då detta är lite för lite. Minneskapasiteten går inte att utöka med något minneskort.
Huvudkameran är på 12 Megapixlar och det är en förbättring jämfört med Iphone 5s kamera som var på 8 Megapixlar. Den bakre kameran är samma som sitter i Iphone 6s och detta är en av de bättre kamerorna på marknaden. Den kan till och med filma 4K video.
Den främre kameran är på 1,2 Megapixlar.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är iOS 9.3 som är den senaste versionen av detta operativsystem som för övrigt är Apples egna system. Om du vill ha en smartphone med detta operativsystem måste du köpa en Iphone.
Batteriet är på 1642 mAh vilket är på tok för litet om du frågar mig. Ett batteri bör vara minst 2300 mAh för att man ska slippa ladda det ofta.
Mobilen stödjer Apple Pay men då det är ett betalsystem som inte fungerar i Sverige spelar det ingen som helst roll att det finns. Möjligen om det är något som kommer stödjas i framtiden. Iphone SE saknar funktionen 3D Touch.
En Iphone SE med ett internminne på 16 GB kommer kosta 4695 kr och den med ett internminne på 64 GB kommer att kosta 5795 kr. Därmed är den billigare än Iphone 6s.
Telefonen finns i färgerna Space grå, Silver, Guld samt Rosa guld.
En Iphone är alltid för dyr med tanke på de mediokra specifikationer man får för pengarna. Prestandan i en Iphone är ofta jämförbar med de specifikationer som brukar sitta i lågbudgetmobiler med Android som operativsystem. Värt att nämna är förstås att iOS är ett lättare system som kräver mindre kraft för att hålla igång så den klarar ju ändå av sina arbetsuppgifter. Operativsystemet iOS har inte samma möjligheter till att anpassa mobilen efter tycke och smak och det är både en nackdel och en fördel. Fördelen blir att systemet blir lättare att lära sig och nackdelen blir att allt blir lite låst.
Iphone SE är ett alternativ för dig som gillar Iphone och som föredrar en mindre mobiltelefon som lätt passar i vilken ficka som helst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar