Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 9 mars 2016

LG G5 släpps till försäljning i April.LG G5 är en imponerande smartphone som erbjuder en ny inovativ och premium design parat med topp prestanda. Eftersom det rör sig om en ny flaggskepps mobil kommer den att kosta rätt så mycket men detta är ju inte så känbart för de som köper sin mobiltelefon via sitt abonnemang.
Framifrån påminner LG G5 mycket om tidigare smartphones från LG, det är på baksidan och sidorna som man märker av skillnaderna.
Vi är vana med att det finns en kamera på fronten och en på baksidan men LG G5 går längre och placerar en tredje kameralins på baksidan. Den ena kameran är en standard kamera på 16 Megapixlar. Den andra är på 8 Megapixlar och har ett vidvinkelobjektiv vilket är bra om man vill ta en gruppbild till exempel.
Det som är inovativt med konstruktionen av denna smartphone är att det är den första modulära mobiltelefonen någonsin.
Botten på telefonen går att ta loss och den undre delen är ansluten till mobilens batteri, så att du lätt kan byta ut ett tomt batteri mot ett fulladdat. Det går alltså att byta batteri fast luren är en unibody konstruktion. Man kan dessutom köpa till olika nedre moduler som har olika funktioner. Det finns bland annat både en kameramodul som förbättrar kameran samt en högtalarmodul som ger ett bättre ljud. Om LG G5 blir populär kommer det i framtiden dyka upp nya typer av moduler.
Denna smartphone har en LCD display på 5,3 tum och denna display har 1440×2560 pixlar. Displayen har funktionen Always On som gör att du kan se tiden, datum, missade samtal och meddelanden utan att väcka displayen från viloläget. Detta är något som Motorola var först med och som nu kommer allt mer även hos andra tillverkares toppmodeller.
På telefonens baksida sitter en fingeravtrycksläsare.
Den har en ny blixtsnabb Snapdragon 820 processor kombinerat med 4 GB RAM.
Batteriet har minskat något i storlek och är nu på 2800 mAh. Detta batteri stödjer Quick Charge 3.0 så det går att ladda fortare.
Vi får se hur många exemplar LG lyckas sälja för konkurransen i det här segmentet är hård. Det har presenterats många nya flaggskepps mobiler och bland dessa finns Samsung Galaxy S7 och Samsung Galaxy S7 Edge som båda två har lyxig design och otroligt bra specifikationer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar