Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 11 mars 2016

LG Watch UrbaneLG Watch Urbane är en ellegant  rund smartklocka med inbyggt wifi och tillverkad av borstat rostfritt stål som finns i färgerna guld eller silver. Klockan ser ut precis som ett vanligt klassiskt armbandsur.
En smartwatch är lite som en mini dator och de har många funktioner och applikationer anpassade till armbandsurets storlek. Man kan bland annat läsa mail och sms, hålla koll på olika sociala medier samt spela enklare spel. Det går till och med att styra klockan med rösten på så sätt att man kan be den söka information på Google samt styra vissa inställningar. Det går till exempel att tala om för uret vad den ska skriva i sms.
Det finns en enda knapp på sidan av uret och om du klickar på den en gång aktiverar du skärmen eller startar Google Nows röststyrning.
LG är en av de tillverkare som har mest erfarenhet av att tillverka smarta klockor även fast det är en relativt ny företeelse.
Den har storleken 45,5 mm och har tjockleken 10,9 mm.
LG Watch Urbane har en P-OLED display på 1,3 tum och displayen har 320×320 pixlar. Denna display är skarp och har bra färgåtergivning men i direkt solljus kan det vara svårt att se vad som finns på skärmen.
RAM minnet är på 512 Megabyte och internminnet är på 4 GB.
Klockan drivs av en fyrkärnig Snapdragon 400 processor på 1,2 Ghz.
Processorn arbetar på bra utan att lagga.
Batteriet är på 410 mAh och räcker mellan en till tre dagar beroende på hur du använder din smartwatch.
Operativsystemet är Android Wear 5.1.1.
Det är fortfarande inte så många som känner till vad en smartwatch är eller vad man kan göra med dem och därför säljs inte så många klockor ännu men det är sannolikt något som kommer förändras i framtiden.
En LG Watch Urbane kostar nu när efterföljaren LG Watch Urbane 2 är på väg att släppas till försäljning runt 2300 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar