Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 1 mars 2016

Månadens fynd (Mars 2016).


Motorola Moto X Play är en kompetent och välkonstruerad budgetmobil tillverkad av plast som släpptes i Augusti 2015. Designmässigt liknar den alla nya smartphones från Motorola när det gäller designen. Denna smartphone är däremot billigare än både Motorola Moto X Style och Motorola Moto X Force och detta märker man förstås när det gäller prestandan.
Bakstycket är avrundat på ett sätt som gör mobilen verkligt skön att hålla i handen. Baksidan går att ta loss men Själva batteriet är inbyggt och går inte att byta själv. Anledningen till att bakstycket går att ta loss är endast estetisk. Man kan byta färg, material och mönster genom att köpa ett nytt bakstycke.
Knapparna på ena sidan av mobilen kan på vissa exemplar kännas lite lösa i sina fästen. Det finns ingen risk att de lossnar men det drar ner intrycket något på en i övrigt välkonstruerad smartphone.
Själva telefonen är vattentålig på så sätt att den tål lite stänk men knappast överlever att tappas i poolen. Den är IP52 Certifierad.
Motorola Moto X Play har en LCD display på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 403 ppi. Displayen är av bra kvalitet och ger bra färgåtergivning och skärpa.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet på modellen som säljs i Sverige är på 16 GB. Det finns även en variant med 32GB internminne men olyckligtvis finns den alltså inte här.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Snapdragon 615 processor på 1,7 GHz. Detta är en typ av processor som är vanlig hos budgetmobiler i mellanklassen.
Batteriet är på hela 3630 mAh och stödjer snabbladdning. Ett så pass stort batteri räcker i två dagar vid vanligt användande.
Den bakre huvudkameran är på 21 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop men det är möjligt att uppdatera till Android 6.0 Marshmallow direkt. Motorola kör med ett i det närmaste rent Android och det ger många fördelar. Dels flyter själva systemet på lättare eftersom det inte tyngs ner av tillverkarens egna skinn. Dels är det möjligt att få uppdateringar tidigt eftersom systemet då inte behöver anpassas till att passa operativsystemets uppdateringar.
Motorola har få egna funktioner men de få dom har är mycket bra. Du kan till exempel se info om missade samtal, sms och tiden bara genom att föra handen över displayen. Man ser endast texten, displayen i övrigt fortsätter att vara släckt. Det går också att styra telefonen med rösten på avstånd och med släckt display. Motorola Moto X Play lyssnar ständigt efter ditt kommando.
Dessa funktioner finns hos samtliga av Motorolas smartphones och de är dessutom inte nya utan har funnits i många år. När det gäller den här typen av funktioner ligger de flesta tillverkare långt efter.
Det billigaste priset för Motorola Moto X Play är 2290 kr. Detta är vad den kostar hos NetOnNet.Motorola Moto X Play är en mycket bra allround smartphone som klarar av allt vanligt användande. Dagens budgetmobiler är betydligt bättre än de var för några år sedan och Moto X Play står sig bra i konkurrensen. Den största nackdelen är det låga internminnet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar