Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 10 mars 2016

Moto 360 andra generationen.För att uttrycka det enkelt är en smartwatch ett armbandsur som kan göra så mycket mer än att endast visa tiden. Man kan göra beräkningar, göra översättningar, spela enklare spel samt hålla koll på sociala medier som till exempel Facebook. En smartwatch är helt enkelt en effektiv bärbar mini dator som använder mobila operativsystem.
Moto 360 (2 generationen) är ett bra sådant exempel.
Moto 360 är en väldigt snygg armbandsklocka med en cirkulär display som gör att den ser ut som en traditionell klocka. Den har dessutom en modern design och är tillverkad av rostfritt stål. Med en tjocklek på 11,4 mm är klockan ganska tjock, men det är nödvändigt för att få plats med de komponenter som gör klockan smart. På undersidan sitter en pulsmätare.
Den har en LCD display på 1,56 tum vilket ger en pixeltäthet på 233 ppi. Denna display har 360×330 pixlar samt täcks av ett lager Gorilla Glas 3. Uret är IP 67 certifierat så det tål vatten.
Skärmen är skarp och har en bra betraktningsvinkel.
RAM minnet är på 512 MB och internminnet är på 4 GB. Batteriet är på 400 mAh och klarar ungefär 1,5 dagar på en laddning. Batteriet laddas genom att man placerar uret i den medföljande dockningsstationen.
Klockan drivs av en fyrkärnig Snapdragon 400 processor på 1,2 Ghz.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android Wear 5.1.1.
Eftersom det rör sig om en smartwatch finns det olika appar installerad i klockan och det är möjligt att installera fler även om utbudet fortfarande är något begränsat.
Att dra med fingret för att bläddra mellan alla applikationer, inställningar och meddelanden går smidigt och fort.
Att också ibland kunna använda sin röst för att aktivera några funktioner och möjligheten att svara på meddelanden med endast rösten är fantastiskt. Även om det kan kännas lite pinsamt om man gör det bland folk ute på stan. 
Det finns många olika smarta klockor från olika mobiltillverkare men intresset bland konsumenterna är fortfarande inte så stort. Även fast den här sortens klockor har existerat i ett par år är det många som inte känner till att produkterna finns och vad man kan göra med dem. Detta är något som troligen kommer att förändras framöver.
En Moto 360 andra generationen kan man hitta för 3500 kr. Föregångaren är betydligt billigare men den nya har naturligtvis många förbättringar som gör den mer intressant.
Det finns smartwatches från bland annat LG, Samsung, Huawei och Apple så alternativen är många. Jag personligen är väldigt sugen på att köpa den nyare Moto 360.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar