Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 25 mars 2016

Oppo R9Oppo R9 är en toppmodell med mycket bra prestanda som kommer att släppas till försäljning i April. Tyvärr säljs aldrig tillberkarens mobiltelefoner i butik i Sverige. Oppo R9 har en unibody konstruktion gjord av sandblästrad aluminium. Det rör sig om en lyxig, ellegant mobiltelefon med bra specifikationer.
Tjockleken är på 6,6 mm. Telefonen är alltså rejält tunn. En fingeravtrycksläsare finns på denna lur och den är placerad i hemknappen.
Oppo R9 har en HD display på 5,5 tum. Denna display har 1080×1920 pixlar och skyddas av Gorilla Glas 4.
Den har en åttakärnig MediaTek MT6755 Helio P10 processor på 2 Ghz. Dess RAM minne är på 4 GB och internminnet är på 64GB. Det går att utöka minneskapasiteten med ett minneskort på upp till 128 GB om man skulle vilja det. Alternativet är att man istället kan ha dubbla Sim kort i mobilen. Att ha dubbla Sim kortsplatser är en fördel för dig som ofta reser mellan två olika länder och därför använder två olika teleoperatörer eller för dig som både har en företagsmobil och en privat. Med en smartphone som Oppo R9 behöver du endast en mobiltelefon.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Det otroligt ovanliga med denna smartphone är att den främre kameran är på 16 Megapixlar och har med andra ord mer pixlar än den bakre kameran. 
Batteriet är på 2850 mAh vilket är en godkänd batteristorlek för smartphones i den här storleken. Detta batteri stödjer snabbladdning.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 5.1 Lollipop så den har inte den senaste uppdateringen ännu. Det är lite synd att Android 6.0 Marshmallow inte finns installerat på grund av att en ändå nyare stor uppdatering är på väg att släppas. Android 6.0 har dessutom vissa bra funktioner som bland annat förbättrar batteritiden hos mobiler med detta operativsystem.
En Oppo R9 är en relaivt billig smartphone för den kostar runt 430 dollar vilket motsvarar ungefär 3600 kr. Toppmodeller från andra mer etablerade tillverkare kostar ofta nästan dubbelt så mycket.
Kinesiska mobiltillverkare har ett något dåligt ryckte fortfarande vilket är otroligt synd eftersom de seriösa företagen tillverkar väldigt bra produkter nu för tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar