Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 7 mars 2016

Rykten om HTC One M10HTC One M10 som kommer att presenteras i April är en intressant mobiltelefon omgärdad av många rykten. Den presenterades mot förväntan aldrig på Mobile World Congress i Barcelona, Spanien. Det sägs att mobiltelefonen har blivit rejält försenad eftersom HTC vill få allt att bli så perfekt som möjligt.
Designmässigt liknar den mer HTC One A9 än den liknar HTC One M9. Båda dessa smartphones har sålt relativt dåligt. HTC One M10 är en ovanligt viktig mobiltelefon för tillverkaren HTC på grund av att deras två senaste toppmodeller har floppat. Det är väldigt viktigt att bryta trenden och hävda sin ställning bland konkurrensen. Det gäller att få allt precis rätt.
I hemknappen sitter en fingeravtrycksläsare monterad. I stort sett alla tillverkare satsar mycket på den tekniken för att det är någon konsumenterna ofta förväntar sig ska finnas hos dyra flaggskepps mobiler. Om en flaggskepps mobil är utan fingeravtrycksläsare måste det synas i priset. En sådan mobiltelefon måste helt enkelt kosta mindre och numera finns till och med budgetmobiler med denna funktion.
Det påstås att HTC One M10 kommer ha en AMOLED display på 5,1 tum och denna display kommer vara på 2560×1440 pixlar. Om ryktet är sant rör det sig om en QHD display och det är rätt troligt att det är en sådan för många av konkurrenternas flaggskepps mobiler har just QHD displayer.
Det är mest troligt att HTC One M10 kommer att ha en fyrkärnig Qualcomm Snapdragon 820 processor. Den processorn är en helt ny kraftfull och snabb processor som redan sitter i Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge och LG G5 så HTC kan ju knappast vara sämre.
BoomSound högtalare verkar inte finnas på den här mobiltelefonen vilket är rätt så synd då det är väldigt bra högtalare. Kanske till och med de bästa mobilhögtalarna som finns.
Ram minnet ligger enligt rykten på 4 GB och internminnet är på 32 GB. Det är även mycket möjligt att det också finns versioner med mer internminne.
Minneskortplats är också rätt så trolig då detta är något som har börjat bli populärt igen.
Kameran sägs vara på minst 12 Ultrapixlar men det finns även envisa rykten som pekar på en kamera på 23 Megapixlar. Det är verkligen på tiden att HTC förbättrar sina kameror för det är något som de tidigare har haft problem med. Konkurrenterna har oftast haft bättre kameror i sina toppmodeller.
Batteriets storlek är tyvärr okänd men med tanke på att HTC One A9 har ett batteri på 2150 mAh bör HTC One M10 ha ett minst lika stort batteri. Det är förhoppningsvis större än så för den storleken på batteri är för litet. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh för annars behöver man ladda batteriet väldigt ofta.
Rykten säger dock att detta batteri har snabbladdning och stödjer Quick Charge 3.0. Trådlös laddning är däremot mindre trolig för att det är en funktion som är svår att få att fungera i mobiltelefoner av metall.
I telefonens underkant sitter ett USB Typ C uttag vilket är den nya standarden. Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow med HTC Sence 8 som är företagets egna skinn.
Vi får se hur mycket av alla dessa rykten som verkligen stämmer när denna smartphone presenterats i April. Klart är i alla fall att luren kommer vara välkonstruerad samt ha en mer premium design. HTC är otroligt duktiga på att tillverka välbyggda mobiltelefoner av metall och faktum är att de var en av de första tillverkarna som satsade på att få fram enheter av aluminium. När man köper en toppmodell från HTC vet man att man får en telefon av hög kvalitet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar