Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 13 april 2016

HTC 10HTC 10 har presenterat och det rör sig om en enkelt men ellegant designad unibody mobil tillverkad av metall. Baksidans kanter är lätt vinklade och själva bakstycket är avrundat vilket ger en bra ergonomisk känsla när man håller i luren. I botten på mobilen sitter en USB Typ C port och det innebär att telefonen är framtidssäkrad.
På fronten under displayen på 5,2 tum sitter en fingeravtrycksläsare. HTC 10 har en QHD display på 2560×1440 pixlar.
Denna display är av mycket hög kvalitet och har bra färgåtergivning och skärpa.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 GB och det finns också plats för ett MicroSd kort på upp till 200 GB.
Denna lyxiga smartphone drivs av en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,1 Ghz och
detta i kombination med det stora Ram minnet ger en snabb och kraftfull processor. Snapdragon 820 är den senaste topp processorn från tillverkaren Qualcomm och kommer sitta i många av årets flaggskepps mobiler.
HTC har återigen satsat på ljudet så att lyssna på musik, spela spel eller titta på film blir en fantastisk ljudupplevelse. I mobilen sitter BoomSound högtalare med både ett Hi Fi system och Subwoofer.
Den bakre kameran är på 12 Ultrapixlar och har laserautofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Kameran bör därmed kunna ge bra bilder.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och har autofokus och optisk bildstabilisator vilket är ovanligt för en främre kamera.
Batteriet är på 3000 mAh och det är ett riktigt stort batteri med tanke på hur liten denna smartphone är. Det är ju inte en så kallad phablet. Batteriet bör därför räcka mer än en dag på en laddning och till och med mer vid måttligt användande. HTC påstår själva att det kan räcka i upp till 2 dagar.
Batteriet stödjer dessutom snabbladdning.
När det gäller mjukvaran har HTC haft ett nära samarbete med Google och det märks tydligt. Man använder bland annat Googles kamera applikation och man har minskat antalet förinstallerade appar. Operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow.
Det har gått rykten om att HTC ska tillverka nästa Nexus enhet och det faktum att HTC går mot ett mer rent Android kan indikera att detta rykte är sant. För er som inte vet är Nexus Googles egna mobiltelefoner och surfplattor vars operativsystem är precis som Google tänkt sig.
HTC 10 är en mycket bra smartphone med snygg design och topp prestanda. Man märker att HTC verkligen har satsat på att ta fram en väldigt bra produkt. Företagets mobilförsäljning har gått dåligt i många år så det är extremt viktigt att HTC 10 blir en succé.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar