Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 25 april 2016

Huawei P9 Lite


Huawei P9 Lite är en intressant kommande smartphone på grund av de någorlunda bra specifikationerna i kombination med ett relativt billigt pris.
Designmässigt påminner den om Huawei P8 Lite med sina avrundade hörn och tunnare design. Den har en tjocklek på endast 6,4 mm.
I underkant på luren sitter en USB Typ C port och högtalaren. På mobilens övre kant sitter hörlursuttaget placerat.
Under displayen på 5,2 tum sitter en fingeravtrycksläsare. Displayen är på 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 424 ppi. Det rör sig med andra ord om en HD display och är av typen LCD.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 650 processor som bör klara av vanligt användande med lätthet och
Ram minnet är på 3 GB vilket är mycket bra.
Internminnet är på endast 16 GB och det är lite lågt på grund av att de flesta gärna installerar applikationer och spel så minnet förbrukas snabbt. Jag brukar rekommendera ett internminne på minst 8 GB samt ett Ram minne på minst 1 GB.
Minneskapasiteten går att utöka med ett minneskort på upp till 128 GB.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 med Huaweis skinn Emotion UI 4.1. Detta är en fördel för det är den senaste uppdateringen av operativsystemet.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Batteriet är på 3000 mAh och det innebär att telefonen bör klara mer än en dag på en laddning på grund av de lägre specifikationerna. En något svagare processor och en HD display drar  förstås mindre ström än en kraftfull processor och en QHD display.
Huawei har ett skinn som inte passar allas tycke och smak så dig som inte tidigare ägt en mobiltelefon från Huawei rekommenderar jag att testa innan du bestämmer dig för att köpa denna smartphone eller någon annan modell från Huawei.
När man ska välja en ny mobil ska man alltid kolla specifikationerna och designen för att se om den mobiltelefon du tänkt dig passar dina personliga behov. Att köpa en smartphone på impuls är absolut inte bra.
Priset på denna mobiltelefon landar runt 3300 kr. Ett bättre alternativ i samma prisklass är One Plus 2 som har betydligt bättre specifikationer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar