Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 7 april 2016

Huawei P9Huawei P9 är en nyligen presenterad flaggskepps mobil som på sätt och vis är mer kamera än just mobiltelefon. Den känns helt enkelt som en kamera med ringfunktion eftersom mycket fokus ligger på de dubbla bakre kamerorna från Leica.
Dessa är på 12 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Tillsammans kan de två sensorerna förbättra kontrasterna på bilderna med femtio procent. Dessutom finns ett manuellt kameraläge som ger mer kontroll över exponeringen och slutartiden. Denna mobiltelefon passar fotoentusiaster som vill ha en kombination av kamera och mobil med topp prestanda och funktioner.
Huawei P9 har den numera så populära aluminium unibody dessignen som konkurrerande tillverkaren HTC faktiskt var först med men nu har nästan alla tillverkare minst en smartphone med inslag av metall i sin produktkatalog.
På baksidan under kameralinserna sitter en fingeravtrycksläsare vilket även det är något som har blivit vanligt förekommande.
Mobilen är tunn och relativt kompakt då kanterna runt displayens längdsidor är tunna.
Displayen av typen LCD är på 5,2 tum samt har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 423 ppi.
Telefonen drivs av Huaweis egentillverkade åttakärniga HiSilicon Kirin 955 processor på 2,5 Ghz. Eftersom detta är en toppmodell är naturligtvis processorn snabb och kraftfull.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett minneskort på upp till otroliga 128 GB. Här finns med andra ord gott om plats .
Trots att denna smartphone är riktigt tunn har man lyckats passa in ett batteri på 3000 mAh vilket är imponerande. Det stora batteriet bör räcka i mer än en dag på en laddning.
En Huawei P9 kommer att kosta 5490 kr och det är ett billigare pris än många av konkurrenternas flaggskepps mobiler. Värt att tänka på är dock att mobilen kommer med operativsystemet Android 6.0 Marshmallow förinstallerat men med Huaweis hårt anpassade skinn EMUI 4.1. Huaweis pålägg och funktioner är så pass anorlunda att vi som är vana med vanliga Android kan få svårt att tycka om eller vänja sig med EMUI 4.1 och därför bör man testa detta operativsystem innan man bestämmer sig för att köpa denna smartphone.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar