Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 5 april 2016

Månadens fynd ( April 2016).
Honor 5x är en budgetmobil som är tillverkad av metall. Den har en fingeravtrycksläsare, ett metall bakstycke samt funktioner mobiler i den här prisklassen saknar. Metallen känns inte lika bra som hos mer premium mobiler av aluminium och både toppen och botten består av plast.
Att mobilens metallchassi inte känns lika bra beror på att luren är konstruerad av plast men med ett lager av aluminiumlegering  över.
Honor 5X har en LCD display på 5,5 tum och displayen har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi.
Det rör sig med andra ord om en bra display med skärpa och utmärkta betraktningsvinklar.
På baksidan under kameralinsen på 13 Megapixlar sitter en fingeravtrycksläsare av bra kvalitet.
Kameran har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Mobilen drivs av en åttakärnig Snapdragon 616 processor på 1,5 Ghz och det är en typ av processor som kommer bli vanligt förekommande i budgetmobiler.
Grafikkortet är en Adreno 405.
RAM minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB men som vanligt försvinner en stor del av minnet till själva systemet. Även förinstallerade appar tar upp plats och det är något man alltid ska ha i åtanke när man köper en ny mobiltelefon.
Honor 5X har plats för ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Batteriet är på 3000 mAh.
Denna smartphone kommer med Android 5.1.1 Lollipop men med tillverkarens hårt anpassade skinn EMUI 3.1. Detta leder till att hela systemet är på ett helt eller delvis annat sätt och detta passar inte alla. Du som är van med det vanliga operativsystemet Android kan få svårt att tycka om hur systemet är upplagt. Jag rekommenderar dig därför att testa en mobiltelefon från Huawei innan du bestämmer dig för att köpa en Honor 5X.
Det billigaste priset för denna phablet är 2490 kr och det priset hittade jag hos Dustinhome. NetOnNet säljer samma telefon för 2549 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar