Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 26 april 2016

Meizu M3


Meizu M3 är en rektangulär budgetmobil byggd av plast och med avrundade hörn. Den har helt enkelt den typiska Meizu designen.
Meizu M3 har en LCD display på 5 tum och denna display har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi. Skärmen är med andra ord långt ifrån den skarpaste och bästa på marknaden men med tanke på att detta är en budgetmobil kan man inte räkna med de bästa specifikationerna.
Under displayen i hemknappen sitter en fingeravtrycksläsare placerad. Fingeravtrycksläsare blir bara mer och mer vanligt förekommande och finns numera även i lite billigare mobiltelefoner.
Denna budgetmobil drivs av en åttakärnig MediaTek MT6750 processor på 1,5 Ghz. Den finns i två olika varianter varav den ena har ett Ram minne på 2 GB och ett internminne på 16 GB. Varianten med bättre prestanda har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Det finns även plats för ett MicroSd kort på upp till otroliga 128 GB. Detta unnebär att den billigare modellen också blir ett bra alternativ när det gäller att spara dina personliga filer i luren. Om du inte brukar spara många applikationer eller spel i din mobil vill säga. Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1 Lollipop och detta operativsystem stödjer inte lagring av appar på minneskort vilket ju Android 6.0 Marshmallow gör.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och har 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Kameran bör ge okej bilder för vardagsbruk.
Batteriet är på 2870 mAh. I år har även lite mindre smartphones börjat få större batterier inmonterade, detta var tidigare förbehållet större så kallade phablets. Det är alltså en ny trend som kommer allt mer.
Modellen med ett internminne på 16 GB kostar 92 dollar och det motsvarar ungefär 750 kr. Den med ett internminne på 32 GB kostar 123 dollar vilket motsvarar ungefär 1000 kr.
Tillverkaren Meizu säljer inga mobiltelefoner i butik i Sverige så om du vill köpa en måste du beställa på nätet från en utländsk nätbutik.
Klart är dock att den här mobiltelefonen är ett rejält billigt alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar