Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 20 april 2016

Meizu Pro 6Meizu Pro 6 har presenterats och är ännu en banbrytande flagskepps mobil. Den har en unibody konstruktion som är täckt av en aluminiumlegering samt är väldigt tunn med en tjocklek på endast 7,2 mm.
Lurens hörn är avrundade på ett fint sätt och designen påminner en hel del om IPhones design. Faktiskt så mycket att läckta bilder på Meizu Pro 6 misstogs för att vara kommande Iphone 7.
Meizu Pro 6 har en AMOLED display på 5,2 tum och denna display har pixlar 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 423 ppi.
I hemknappen under displayen sitter en fingeravtrycksläsare. Fingeravtrycksläsare är något som de senaste åren har blivit allt mer vanligt förekommande och de sitter ibland till och med i budgetmobiler i mellanklassen.
Ram minnet är på otroliga 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken version av telefonen du väljer. Här finns ingen plats för ett MicroSd kort så minneskapasiteten går inte att utöka.
Denna smartphone drivs av en tiokärnig MediaTek Helio X25 processor på 2,5 Ghz.
Det rör sig om en snabb och kraftfull processor som klarar av det mesta utan problem, även de allra svåraste uppgifter klarar processorn av med lätthet.
Den bakre huvudkameran är på 21 Megapixlar och har laserautofokus och LED blixt. Den kan fokusera på 0,7 sekunder vilket är extremt snabbt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2560 mAh och det är en okej batteristorlek men ett större batteri hade förstås inte skadat. Det är dock ett pris man får betala för att få en så pass tunn och elegant smartphone. När en smartphone är tunn får man förstås ont om plats i chassit och blir därför tvungen att minska på batteriets storlek.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow med Meizus skinn Flyme 5.6 över.
Priset på varianten med lägre specifikationer hamnar på 386 dollar vilket motsvarar 3140 kr men ett svenskt pris blir högre på grund av moms och skatt.
Den bättre modellen kostar motsvarande 3500 kr men ett riktigt svenskt pris blir högre.
Meizu säljer inga mobiltelefoner i butik i Sverige så om du vill ha en måste du beställa från till exempel Meizus hemsida.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar