Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 4 april 2016

Oppo R9 Plus
Designmässigt liknar både Oppo R9 Plus och Oppo R9 en hel del Iphone 6 men utan att vara en exakt kopia.
Luren är tillverkad av sandblästrad aluminium och har avrundade hörn.
Det sitter en fingeravtrycksläsare placerad i hemknappen under displayen. Just fingeravtrycksläsare är något som blir mer och mer vanligt förekommande och finns numera även i vissa budgetmobiler.
Den har en display på 6 tum samt har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 367 ppi.
Denna stora display skyddas av Gorilla Glas 4. En så pass stor skärm passar inte alla även om en stor display har många fördelar bland annat när det gäller mediekonsumtion. Jag personligen föredrar en skärmstorlek på mellan 5 och 5,5 tum.
En display som är mindre än så blir för mig svår att skriva sms eller mail på. Att titta på film eller spela spel på en mindre display blir även det besvärligt.
När man köper en Oppo R9 Plus får man mycket prestanda för pengarna men tyvärr säljer Oppo inga smartphones i butik i Sverige så om du vill ha en måste du handla på nätet. Möjliheten att känna på mobilen i förväg finns därmed inte.
Oppo R9 Plus har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 eller 128 GB beroende på vilken version av telefonen du väljer. Den med mer internminne kostar förstås betydligt mer. Här finns plats för ett MicroSd kort på upp till otroliga 128 GB. Det är alltså ingen risk att minneskapasiteten kommer ta slut i första taget.
Denna phablet drivs av en åttakärnig Snapdragon 652 processor på 1,8 Ghz.
Detta är knappast någon topp processor men den klarar med lätthet av vanligt användande. Du som gärna spelar tekniskt avancerade spel bör välja en mobiltelefon med kraftfullare och snabbare processor.
Oppo R9 Plus har grafikkortet Adreno 510.
Huvudkameran är på 16 Megapixlar med autofokus och LED blixt.
Den främre kameran är även den på 16 Megapixlar.
Batteriet är på 4120 mAh. Det rör sig om ett riktigt stort batteri som bör klara mer än en dag på en laddning. Hur mycket ström som förbrukas hänger ju förstås ihop med hur mycket du använder din mobiltelefon.
Batteriet stödjer snabbladdning och det är en bra funktion.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1 Lollipop och det är tyvärr inte den senaste uppdateringen.
Oppo R9 Plus är en phablet med en fin design och anständiga specifikationer och det till ett konkurrenskraftigt pris. Mobilens nackdel är dess storlek som är för stor för de flesta konsumenter.
En Oppo R9 Plus med ett internminne på 64 GB kostar 460 dollar vilket motsvarar ungefär 3700 kr. En Oppo R9 Plus med ett internminne på 128 GB kostar 506 dollar vilket motsvarar ungefär 4100 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar