Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 11 april 2016

Vad är en Android Launcher?En launcher är en applikation som kan krydda upp bland annat din smartphones hemskärm. Startskärmar kan ha olika animationer eller ett visst antal startskärmar. Det kan finnas mer scrollningsalternativ och sorteringsalternativ. Symboler och widgettar har annorlunda design och så vidare.
När du köper din mobiltelefon kommer den antingen med Googles rena oförändrade mjukvara eller så kommer den med tillverkarens variant och om du vill göra din mobil mer personlig kan du helt enkelt installera en launcher du gillar från Google Play Store. Du kan välja mellan ett obegränsat antal tredjeparts applikationer som kommer att förändra både utseende och funktionalitet hos din smartphone.
Med en launcher kan du bland annat anpassa din startskärm, apparnas symboler och ändra vissa funktioner. En launcher ändrar din telefons mjukvarudesign utan att göra detta permanent så du kan med lätthet avinstallera din installerade launcher och välja en annan om du inte är nöjd. När du installerar en launcher raderas inga av de appar du har i din mobiltelefon.
En av operativsystemet Androids stora fördelar är att du kan anpassa samt designa din mobils gränssnitt och därmed göra din lur mer personlig. Detta går inte att göra i till exempel en Iphone där tillverkaren Apple har bestämt hur allt ser ut och du som konsument har inte samma möjlighet att ändra din smartphones mjukvara.
Framöver kommer jag att blogga om några bra exempel på launchers som du kan prova på. Att installera en launcher är något jag kan rekommendera. Det är roligt att testa sig fram och om du har ägt samma mobiltelefon länge kommer en ny launcher garanterat fräsha upp din mobil och få den att kännas nästan som ny.1 kommentar: