Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 6 april 2016

ZTE Blade V7 Lite
ZTE Blade V7 Lite är en budgetmobil i mellansegmentet som erbjuder en aluminium unibody design till ett billigt pris. Ett billigare pris innebär förstås lite sämre specifikationer.
Luren är 7,9 mm tjock och har avrundade hörn. På baksidan under kameralinsen hittar man en fingeravtrycksläsare av bra kvalitet. Detta är något som den något dyrare ZTE Blade V7 saknar och det kan tyckas märkligt att den mer påkostade telefonen saknar en funktion som den billigare har.
På fronten sitter en 5 tums display med 720×1280 pixlar. Detta ger en pixeltäthet på 294 ppi. Det rör sig med andra ord inte om en av de bästa displayerna där ute men om du inte har allt för höga krav kan den duga.
Det rör sig om ett glas av typen 2.5D glas vilket betyder att glasets kanter är avrundade samt möter själva mobilens kanter.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow och glädjande nog är det ett i det närmaste rent Android. Ett rent Android utan mobiltillverkares egna anpassningar och funktioner ger nämligen ett lättare och därmed snabbare system. Det finns inget som tynger ner systemet och gör det inödigt långsamt. Du får också sannolikt uppdateringarna av systemet tidigare än andra.
ZTE Blade V7 Lite drivs av en fyrkärnig MediaTek MT6735P processor på 1,3 Ghz.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Både den bakre och främre kameran är på 8 Megapixlar och har LED blixt men endast den bakre har autofokus.
Batteriet är på 2500 mAh.
ZTE Blade V7 Lite är ett helt okej alternativ för dig som inte kan eller vill spendera så mycket på din mobiltelefon.
En ZTE Blade V7 Lite kostar 189 dollar vilket motsvarar strax över 1500 kr. Ett svenskt pris skulle troligen hamna runt 2000 till 2500 kr på grund av avgifter och moms.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar