Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 21 april 2016

ZTE Nubia Z11 MiniZTE Nubia Z11 Mini är en kommande unibody budgetmobil av aluminium som dessutom har en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan av telefonen. Den är relativt tunn då tjockleken landar på 8 mm. Luren är platt det vill säga att baksidan är inte böjd utan är helt plan.
Under displayen sitter den karakteristiska runda hemknappen.
ZTE Nubia Z11 Mini har en LCD display på 5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 441 ppi.
Det betyder att den har en HD display.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett minneskort på upp till 200 GB. Eftersom det operativsystem som kommer förinstallerat inte är Android 6.0 Marshmallow går det inte att spara spel eller applikationer där. Det operativsystem som kommer förinstallerat är istället det äldre Android 5.1 Lollipop.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Kameran bör ge riktigt bra bilder.
Den främre kameran är på hela 8 Megapixlar vilket är ovanligt bra för att vara en framåtriktad kamera. De flesta sådana brukar vara på runt 5 Megapixlar som bäst.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 617 processor på 1,5 Ghz och detta är den nya mellanklass processorn. Samma processor sitter monterad i HTC One A9 som jag nyligen har bloggat om. Det rör sig om en välgjord och bra optimerad processor som med lätthet klarar av vanligt användande. Däremot ligger den inte i topp om du skulle spela tekniskt avancerade spel. Det går att spela men uppladdningstiden kan vara lite lång.
Den här mobiltelefonen passar alltså inte riktigt dig som ofta använder din smartphone för att spela sådana spel. För dig som mest använder din mobil för att ringa, skicka sms, kolla in sociala medier eller surfa på nätet duger den.
Batteriet är på 2800 mAh och det är en bra batteristorlek som bör märkas på batteritiden.
En ZTE Nubia Z11 Mini kostar motsvarande strax under 2000 kr. Vi får se vad priset kommer bli om den släpps till försäljning här, klart är i alla fall att den kommer att kosta något mer än så på grund av svensk moms och avgifter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar