Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 5 maj 2016

Bra och billiga smartphones. Samsung Galaxy Grand Prime.Samsung Galaxy Grand Prime är en budgetmobil byggd av plast. Likt de flesta av dagens budgetmobiler ser designen bra ut och mobilen ser absolut inte billig ut.
Den har en TFT display på 5 tum och denna display har 960×540 pixlar vilket ger en pixeltäthet på låga 220 ppi.
Den lågupplösta skärmen gör att filmer och spel inte blir så trevliga att titta på. Betraktningsvinkeln i direkt solljus blir dessutom i det närmaste olidlig. Det blir svårt att se något överhuvudtaget.
Ram minnet är på 1 GB och internminnet är på 8 GB men här finns även plats för ett MicroSd kort på upp till 64 GB vilket är bra med tanke på det låga inbyggda minnet.
Samsung Galaxy Grand Prime har en fyrkärnig Snapdragon 410 processorer på 1,2 GHz och denna processor är vanligt förekommande i just lite billigare smartphones. Den klarar med lätthet enklare arbetsuppgifter men klarar inte riktigt av tekniskt avancerade spel.
Den bakre kameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar. Dessa kameror kan duga och ger okej bilder vid bra ljusförhållanden.
Batteriet är på 2600 mAh och bör räcka en dag på en laddning med tanke på mobilens prestanda. En toppmodell med samma storlek på batteriet skulle knappast räcka lika länge då en kraftfull processor och bättre display drar mer ström för att hålla igång.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 4.4 KitKat men det är möjligt att uppdatera till Android 5.1 Lollipop.
Som vanligt när man tänker köpa en mobiltelefon som inte kostar så mycket får man vara beredd på att kompromissa när det gäller specifikationerna. Du som konsument får helt enkelt avgöra vad som är viktigast för dig. Ett bättre alternativ i samma prisklass är Motorola Moto G (3 gen) som har både bättre display och kamera.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar