Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 11 maj 2016

Bra och billiga smartphones. Sony Xperia E4.Sony Xperia E4 är en billig 3G mobil byggd av plast. Den har ett rundat mönstrat bakstycke som gör telefonen skön att hålla i. Designen är enkel och sticker inte ut i mängden av budgetmobiler. Tjockleken är på 10,5 mm.
Det rör sig som sagt inte om en 4G mobil vilket de andra budgetmobilerna jag har skrivit om i den här serien av blogginlägg är. Detta är förstås en nackdel men är av mindre betydelse om du är en person som mest använder din mobiltelefon för att ringa.
Displayen är på 5 tum och har 960×540 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 220 ppi. Displayen är därmed långt ifrån så bra som den kunde ha varit om den istället haft 1280×720 pixlar som jag anser vara ett absolut minimum på en skärm runt den här storleken.
Färgåtergivningen blir inte riktigt bra och skärpan blir något för svag.
Denna budgetlur har ett Ram minne på 1 GB och ett internminne på 8 GB. En stor del av minnet försvinner till själva systemet och förinstallerade applikationer. Därför är det bra att det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 32 GB. På minneskortet går det tyvärr varken att installera spel eller applikationer.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 4.4.4 KitKat som är en rätt så gammal version av Android.
Sony Xperia E4 drivs av en fyrkärnig MediaTek MT6582 processor på 1,3 Ghz.
Eftersom det här är en budgetmobil har den naturligtvis en svagare processor som endast klarar av lättare arbetsuppgifter. Att spela tekniskt avancerade spel blir i det närmaste omöjligt.
Den bakre kameran är på 5 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 2 Megapixlar. Dessa ger bilder som kan duga i nödfall så om du vill ha en telefon som ger bra bilder får du lägga till minst femhundra kronor. I en något högre prisklass blir det betydligt lättare att hitta acceptabla mobilkameror vilket är betydligt svårare i mobiler som bara kostar 1500 kr.
Batteriet är på 2300 mAh och ska enligt tillverkaren räcka en dag på en laddning. Tillverkaren Sony är kända för att ha bra funktioner i sina smartphones som sparar batteriförbrukningen så det är troligt att påståendet är sant.
De är också kända för att ha vattentäta mobiltelefoner men det gäller endast deras dyrare mobiler så detta finns med andra ord inte här.
När man väljer att köpa en budgetmobil får man räkna med sämre prestanda och man får kompromissa väldigt mycket.
Sony Xperia E4 finns i färgerna svart eller vitt och som du kan se på bilderna är fronten svart även på den vita modellen.  Personligen vill jag helst ha samma färg på både fronten och bakstycket men det är en smakfråga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar