Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 2 maj 2016

Honor 5C


Honor 5C är en budgetmobil i mellansegmentet som nyligen har släppts i Kina. Det rör sig om en telefon byggd av huvudsakligen metall och med en unibody konstruktion. Det är väldigt populärt med den typen av design nu för tiden och färre och färre smartphones har numera löstagbara bakstycken.
Honor 5C har en LCD display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 424 ppi.
Den drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 650 processor på 1,7 Ghz. Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Här finns som tur är plats för ett MicroSd kort på upp till 128 GB. Detta är bra på grund av det lite låga internminnet.
Denna lur passar dig som reser mellan två olika länder eller som vill använda samma mobiltelefon både privat och som jobb mobil eftersom den gar plats för dubbla Sim kort.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Under kameralinsen sitter en fingeravtrycksläsare. Fronten däremot saknar helt fysiska knappar.
Den främre kameran är på hela 8 Megapixlar vilket är ovanligt bra för att vara en framåtriktad kamera.
Batteriet är på 3000 mAh och bör därmed räcka mer än en dag på en laddning med tanke på att detta är en liten och kompakt smartphone utan QHD display och topp prestanda. En bättre display samt en mer kraftfull processor använder betydligt mer ström för att hålla igång.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 men med tillverkarens egna skinn Emotion UI 4.1 och det är en stor fördel för det är en av de senaste uppdateringarna av operativsystemet Android.
Honor 5C kostar 154 dollar vilket motsvarar ungefär 1240 kr men om denna lur släpps i Sverige kommer den tyvärr kosta mer än så. Det kan fortfarande vara ett bra köp men det beror helt på vilket pris Honor 5C kommer att få om och när denna smartphone släpps till försäljning utanför Kina.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar