Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 13 maj 2016

Honor V8Honor V8 har precis presenterats i Kina. Det rör sig om en budgetmobil i mellansegmentet med unibody konstruktion samt tillverkad av metall.
På baksidan under kameralinsen sitter en fingeravtrycksläsare.
Honor serien är tillverkad av det kinesiska företaget Huawei och är mobiltelefoner som ska ge mycket för pengarna och Honor V8 gör det.
Den har en LCD display på 5,7 tum och har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten ligger på 386 ppi så det är en okej display även om den hamnar långt ifrån de skarpaste på marknaden.
Honor V8 drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 950 processor på 2,3 Ghz.
Den har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 32 GB. Det finns även en bättre modell med ett lika stort Ram minne men med ett internminne på 64 GB. Det går att utöka minneskapasiteten med ett minneskort på upp till otroliga 128 GB. Det kommer alltså inte råda någon platsbrist i denna smartphone.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow vilket är väldigt bra på grund av att det är den senaste uppdateringen av operativsystemet.
På baksidan sitter dubbla kameror på 12 Megapixlar och dessa har autofokus och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar. Detta är fortfarande ovanligt bra för att vara en framåtriktad kamera men det är något som kommer bli allt mer vanligt i framtiden.
I mobilen sitter ett stort batteri på 3500 mAh. Telefonen bör därmed klara mer än en dag på en laddning.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port och detta är den nya kommande standarden så det är en stor fördel. Denna standard är fortfarande ovanligt förekommande och det är något du bör tänka på när du köper en mobiltelefon med denna sorts USB port för det innebär att laddaren till mobilen inte är så lätt att få tag på ifall den skulle gå sönder. Du bör alltså beställa några extra laddare när du köper den här mobiltelefonen.
Åtminstone till en början kommer den bara släppas till försäljning i hemlandet Kina men det är möjligt att den släpps även här i ett senare skede.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar