Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 23 maj 2016

Huawei Mate 8
Huawei Mate 8 är inte en helt ny smartphone. Den släppts till försäljning i November 2015 men det innebär att priset har gått ner något.
Denna lur har en super lyxig design, är tillverkad nästan helt i aluminium och den ser helt fantastisk ut oavsett från vilket håll du tittar på den. Trots sin storlek är den skön att hålla i handen tack vare de avrundade hörnen och det lätt avrundade bakstycket.
På baksidan, en bit nedanför kameralinsen sitter en snabb fingeravtrycksläsare.
Huawei Mate 8 har en rejält stor LCD display på 6 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten landar på 368 ppi. Den är därmed inte den skarpaste displayen på marknaden men den duger och det pixelantalet i kombination med ett gigantiskt batteri ger ett otroligt bra batteriliv till telefonen. Batteriet klarar med lätthet av mer än en dag på en laddning. Till och med vid hårt användande.
Batteristorleken är på hela 4000 mAh.
Det är förstås bra med en stor display också för det underlättar mediekonsumtion. Jag personligen föredrar en stor display framför en liten som visserligen ger bra enhandsfattning men som knappast leder till att telefonerna blir nöjesmaskiner. Jag tycker helt enkelt att det är viktigare att det är lätt att spela spel, titta på streamad film och skriva texter i mobiltelefonen.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har optisk bildstabilisator, autofokus samt LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och det är ovanligt bra när det gäller framåtriktade kameror. De flesta främre kameralinser har upp till 5 Megapixlar. Att de främre kamerorna blir bättre är något som kommer komma allt mer i framtiden.
Huawei Mate 8 har en kraftfull åttakärnig HiSilicon Kirin 950 processor på 2,3 GHz. Detta är en stark och snabb processor som klarar av det mesta utan problem.
Denna smartphone finns i två olika varianter där den billigare har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Den dyrare modellen har ett Ram minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB. Båda har plats för ett minneskort på upp till 128 GB. Här finns med andra ord gott om plats för dina applikationer, musikfiler, dokument eller filmer.
Huawei Mate 8 kommer med Android 6.0 Marshmallow men med tillverkarens egna skinn Emotion UI 4.0.
Jag råder dig som funderar på att köpa en mobiltelefon från Huawei att först kolla upp ifall du gillar själva systemet på grund av att det är väldigt annorlunda upplaggt. Därför passar det inte alla. Om du inte skulle tycka om det kan det dock lösas genom att tanka ner en valfri Launcher från Google Store.
Huawei Mate 8 passar dig som likt mig gärna vill använda en stor smartphone och som tycker att det är viktigt med en premium design. Dig som vill ha topp prestanda till ett något billigare pris. En Huawei Mate 8 kostar numera runt 5400 kr. Det är inte riktigt en rejält billig mobiltelefon men den är ändå lite billigare än andra jämförbara mobiltelefoner. Tyvärr lider många mobil tillverkare som tar fram smartphones som är tänkta att ge mer för pengarna av den höga svenska momsen och blir därmed inte fullt så prisvärda som de är i andra länder.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar