Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 20 maj 2016

Lenovo Moto G PlayLenovo Moto G Play är den billigare av de nya mobiltelefonerna och har därmed en lägre prestanda. Den är mer kompakt men har samma designspråk som de övriga modellerna i årets G serie. Tidigare har det bara släppts en modell varje år men det har alltså ändrats. Mobiltelefonen är vattentålig så den tål till exempel lättare regn men inte att vistas på djupt vatten.
Som vanligt med smartphones från Motorola kommer telefonen med den senaste uppdateringen av operativsystemet, i det här fallet Android  6.0 Marshmallow.
Dessutom är operativsystemet hos deras mobiltelefoner alltid relativt rent och det är en stor fördel. Man får därmed uppdateringar tidigare än många andra tillverkare som har valt att lägga på sitt egna skinn över operativsystemet. En annan fördel med detta är att telefonerna flyter på betydligt snabbare än de annars skulle ha gjort eftersom det inte finns onödiga funktioner som tynger ner systemet.
Lenovo Moto G4 Play har en LCD display på 5 tum så den passar dig som gärna vill använda din mobiltelefon med bara en hand. Jag som prioriterar en fantastisk media upplevelse framför enhandsfattning föredrar mobiltelefoner med större skärmstorlek. Att titta på film eller spela spel blir så mycket mer njutningsbart på större displayer.
Displayen har 720×1280 pixlar så pixeltätheten blir 291 ppi. Denna smartphone har med andra ord långa ifrån den skarpaste displayen på marknaden men det var nu väntat då det rör sig om en budgetmobil.
Den drivs av en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 GHz.
Moto G4 Play finns i två olika varianter. Den billigaste har ett Ram minne på endast 1 GB och ett internminne på 8 GB medans den dyrare har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB. Man har möjlighet att utöka minneskapaciteten med ett minneskort på upp till otroliga 128 GB. Om du investerar i ett MicroSd kort får du gott om plats för video, film,musik eller dokument.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar  och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 tum.
Batteristorleken är på 2800 mAh.
Den här luren kostar runt 150 dollar vilket motsvarar ungefär 1300 kr. Ett svenskt pris kommer dock att bli högre på grund av den svenska momsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar