Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 18 maj 2016

Lenovo Moto G4 PlusLenovo Moto G4 Plus har precis presenters I Indien. Lenovo som köpte företaget Motorola av Google har tråkigt nog valt att ta bort namnet Motorola ur deras sortiment. Därmed försvinner ett klassiskt företag som har funnits sedan 1928. Självklart tillverkade Motorola inte mobiltelefoner i början.
Telefonen har den på senare tid typiska Motorola designen. Det syns alltså tydligt att det rör sig om en Motorola och jag personligen gillar den designen.
Lenovo har samtidigt presenterats Lenovo Moto G4 med i stort sett samma design men den saknar fingeravtrycksläsare samt har en något sämre kamera. I övrigt rör det sig om samma telefon. Samtliga mobile i G serien är tillverkade i plast samt är vattentåliga.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow vilket är den senaste uppdateringen och som vanligt rör det sig om ett i det närmaste rent Android. Just detta är en stor fördel eftersom det då inte finns något onödigt som tynger ner systemet. Du får även uppdateringen av systemet väldigt fort. Med mobiltelefoner  från andra tillverkare brukar man ofta få nya versioner väldigt sent. Detta för att de först behöver anpassa uppdateringen till deras skinn och sådant tar tid. Min förra mobiltelefon som var en LG G3 har fortfarande Android 5.1 och det är just inte så bra när man vet att en åndå nyare uppdatering än Android 6.0 snart släpps.
Lenovo Moto G4 Plus  har en 5,5 tums display med 1080×1920 pixlar och detta ger en pixeltäthet på 401 ppi.
Denna stora display skyddas av Gorilla Glas 3.
Under displayen sitter en rektangulär fingeravtrycksläsaren. Denna knapp har ingen annan funktion då hemknappen sitter på displayen.
Jag personligen föredrar den här storleken på displayen eftersom det underlättar mediekonsumtion och om du likt mig skriver långa texter i din smartphone underlättar en större skärmstorlek.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Snapdragon 617 processor på 1,5 GHz. Processorn är den nya processorn som är tänkt för mobiltelefoner i mellansegmentet så den är inte riktigt den kraftfullaste men den får jobbet gjort. Lenovo Moto G4 Plus finns i the olika varianter. En med 2 GB Ram minne och ett internminne på 16 GB och en med ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Här finns också plats för ett minneskort på upp till 128 GB.
Sedan finns det en mer premium variant med ett Ram minne på 4GB och ett internminne på 64 GB men denna version är mycket ovanlig och svår att få tag på.
Huvudkameran är på 16 Megapixlar och har både autofokus och laser autofokus. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteristorleken landar på 3000 mAh. Detta batteri stödjer snabbladdning vilket är en stor fördel. Min nuvarande mobiltelefon har också den snabbladdning och jag märker direkt  hur pass  mycket det underlätta i vardagen så det är något jag skulle sakna om jag i framtiden skulle köpa en smartphone utan den funktionen.
Luren finns i färgerna svart eller vitt för oss som bor i ett land helt utan Moto Maker. I länder som har stöd för Moto Maker kan man designa sin telefon själv för att göra den mer personlig.
En Lenovo Moto G4 Plus med 16 GB internminne kostar runt 200 dollar och den med 32 GB internminne kostar 225 dollar vilket motsvarar ungefär 1960 kr respektive 2200 kr. Ett mer realistiskt pris kommer dock bli högre på grund av den svenska momsen.
Samtliga mobiler i G serien kommer snart att släppas i Europa.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar