Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 19 maj 2016

Lenovo Moto G4
Lenovo Moto G4 har nyligen presenterats i Indien och är en av tre nya mobiltelefoner från Lenovo som numera äger Motorola. Tyvärr har tillverkaren valt att sluta att använda namnet Motorola på sina produkter och det är väldigt synd. Företaget Motorola har just existerat sedan 1928 men naturligtvis tillverkades inte mobiltelefoner på den tiden.
Lenovo Moto G4 har den vanliga Motorola designen, man ser direkt att det rör sig om en Motorola. Luren är tillverkad av plast och har avrundade hörn. Den har samma design som Lenovo Moto G4 Plus. Faktum är att telefonerna är precis lika stora men denna smartphone saknar fingeravtrycksläsare. Däremot är den vattentålig på så sätt att den tål lättare regn men inte klarar av att vistas på djupt vatten.
Displayen är på 5,5 tum och har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi.
Den har alltså en skarp display med bra färgåtergivning.
Mobilen har en åttakärnig Snapdragon 617 processor på 1,5 GHz. Den har inte den starkaste processorn men den gör jobbet och det är en processor som är helt ny och tänkt ska sitta i mobiltelefoner i mellansegmentet.
Ram minnet är på 2 GB men det finns två olika varianter när det gäller internminnet.
Den ena på 16 GB och den andra på 32 GB.
Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 128 GB.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow vilket är den senaste uppdateringen. I samtliga Motorola mobiler finns alltid ett i stort sett rent Android och det är en stor fördel. Man tynger inte ner själva systemet med onödiga funktioner och operativsystemet uppdateras snabbare än hos andra tillverkare med tyngre system. När en tillverkare har ett eget skinn över operativsystemet måste de först anpassa systemet och sådant tar tid.
Batteristorleken är på 3000 mAh och batteriet stödjer snabbladdning. Att kunna ladda ditt batteri fort är förstås något väldigt bra. När man har vant sig med den funktionen är det mycket svårt att gå tillbaka till en mobiltelefon utan snabbladdning.
Huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och laser autofokus. Plus modellen har med andra ord en bättre kamera.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Lenovo Moto G4 är på väg att släppas till försäljning i Europa. Den finns i färgerna svart eller vitt åtminstone gäller det för oss i Sverige som inte har tillgång till Moto Maker. På Moto Maker kan man designa sin mobiltelefon och göra den mer personlig.
Man kan bland annat ha en annan färg på bakstycket och ändra accentfärger runt kameralinsen.
Priset hamnar enligt uppgifter på 180 dollar vilket motsvarar ungefär 1500 kr men ett svenskt pris kommer att bli högre på grund av momsen.
En Lenovo Moto G4 passar dig som vill ha en billigare all-round  mobil som klarar vanliga vardags användande. Man måste inte ha den kraftfullaste processorn utan det som är viktigast är hur telefonens olika delar sammarbetar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar