Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 25 maj 2016

LG X ScreenLG X Screen är en nyligen lanserad budgetmobil i mellansegmentet som är på väg till Europa. En ram av metall löper runt mobilens kanter men telefonen i övriga är konstruerad av plast.
Det speciella med LG X Screen är den andra displayen på 1,7 tum som sitter i lurens överdel. Denna display har 80×520 pixlar och är alltid på för att bland annat visa tid, dagens datum samt inkomna meddelanden eller missade samtal. Man kan när huvud displayen på 5 tum är på ha app genvägar på den mindre displayen och där finns plats för upp till fyra ikoner.
Displayen fyller inte upp mobiltelefons hela bredd på grund av den främre kameralinsen.
Den vanliga skärmen är som sagt på 5 tum och har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 298 ppi. Denna display är med andra ord sämre än den som sitter på syskonet LG X Cam som ju har en HD display.
Denna smartphone har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 32 GB. Just detta är bra för ett internminne på endast 16 GB är nästan för lite med tanke på hur mycket plats vi behöver nu för tiden. Jag brukar rekomendera ett internminne på minst 8 GB.
LG X Screen har en fyrkärnig processor på 1,2 GHz. Exakt vilken processor det är är fortfarande okänt.
Den är inte direkt kraftfull men den klarar av vanligt något lättare användande utan problem. Processorn klarar dock inte av tekniskt avancerade spel så du som gärna spelar tyngre spel bör leta efter ett lite dyrare och bättre alternativ.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteristorleken ligger på 2300 mAh. Den har alltså ett mindre batteri än LG X Cam men batteriet kan ändå nätt och jämnt klara en dag på en laddning.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow som fortfarande är den senaste uppdateringen av systemet.
En LG X Screen kostar runt 2800 kr. Ett annat alternativ är den äldre toppmodellen LG G3 som numera kostar runt 2500 kr och då får du betydligt bättre specifikationer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar