Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 9 maj 2016

Månadens fynd (Maj 2016).HTC One A9 är något så ovanligt som en väldesignad smartphone med lyxkänsla men som samtidigt är en budgetmobil i mellansegmentet när det gäller specifikationerna. Det här är en grymt underskattad mobiltelefon.
Tillverkaren HTC har lång erfarenhet av att tillverka mer premium mobiltelefoner av metall och det märks på byggkvaliteten.
Vilken prestanda en mobil har är viktigt men det som är allra viktigast är att alla komponenter sammarbetar bra och så är fallet här. Under displayen sitter hemknappen och i denna finns en fingeravtrycksläsare.
Processorn som är en åttakärnig Snapdragon 617 processor på 1,5 Ghz arbetar på bra utan att lagga och allt flyter på bra vid vanligt användande. Att spela spel i mobilen går också det oftast utmärkt även om laddningstiderna är något för långa.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Det finns även en variant med 3 GB Ram minne samt ett internminne på 32 GB men denna variant säljs tyvärr inte i Europa. HTC One A9 har plats för ett MicroSd kort på upp till GB.
Den har en AMOLED display på 5 tum och den har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på.
Displayen är av bra kvalitet och att den inte har en QHD display påverkar batteritiden positivt och det är bra på grund av att batteriet är väldigt litet. Detta är förmodligen den största nackdelen med HTC One A9. Batteriet är nämligen på endast 2150 mAh. Batteritiden blir ändå förvånansvärt bra och det beror nog till stor del på att telefonen kommer med Operativsystemet Android 6.0 som har sparfunktionen Doze.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Det bästa pris jag har hittat på denna produkt är hos Siba där den kostar 3390 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar