Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 30 maj 2016

Samsung Galaxy C5


Samsung Galaxy C5 är en helt ny smartphone som är konstruerad av metall och glas och har okej specifikationer till ett lite billigare pris. Designen påminner en hel del om de senaste IPhone modellerna.
Som vanligt numera är detta en unibody konstruktion. De allra flesta mobiltelefonerna har den typen av design och det finns både fördelar och nackdelar med detta. Den största nackdelen är att man själv inte kan byta ut batteriet när det börjar bli dåligt. Ett batteri har dessvärre en begränsad livslängd och det bör man tänkta på när man köper en ny lur.
I hemknappen under displayen sitter en fingeravtrycksläsare vilket är något som bara blir mer och mer vanligt. Nu för tiden har i stort sett alla toppmodeller en fingeravtrycksläsare och faktum är att många mobiltelefoner i mellansegmentet också brukar ha sådana.
Samsung Galaxy C5 har en AMOLED display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 424 ppi. Mobilen har med andra ord en mycket bra skärm med skärpa och bra färgåtergivning.
Telefonen har en åttakärnig Snapdragon 617 processor på 1,5 GHz. Detta är en utmärkt processor som för övriga också sitter i till exempel HTC One A9. Den här processorn arbetar på väldigt bra i den mobiltelefonen och med tanke på att Samsung Galaxy C5 har ett Ram minne på 4 GB vilket är mer än det Ram minne som sitter i HTC One A9 bör den fungera minst lika bra här. HTC One A9 har ett Ram minne på 2 eller 3 GB beroende på modell.
Internminnet är på antigen 32 eller 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 128 GB. Luren har därmed gott om plats för dina egna installationer så som applikationer, fotografier, musik eller dokument.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Samsung är kända för att ha en bra kvalitet på sina mobil kameror. Främst då i deras något dyrare modeller. I väldigt billiga modeller satsar man av naturliga orsaker inte lika mycket på sina kameror. Helt enkel för att man måste hålla nere priset på produkten.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och det är ovanligt bra för att vara en framåtriktad kamera.
Batteristorleken är på 2600 mAh. Batteriet borde klara en dag på en laddning men knappast mycket mer än så.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow och det är väldigt bra eftersom det är den senaste uppdateringen av systemet.
Samsung Galaxy C5 är en fantastiskt bra mobiltelefon med en fin mer premium design och dessutom har den bra prestanda till ett överkomligt pris. Priset hamnar runt 330 dollar, alltså runt 2800 kr. Ett eventuellt svenskt pris kommer dock bli högre än så.
Denna smartphone finns i färgerna silver, grå, guld eller  rosa guld.
En möjligt nackdel för mobilen kan vara att folk kanske kan bli avskräckta av att den designmässigt liknar IPhone. Detta är nämligen något som har drabbat den tidigare nämnda HTC One A9. Detta är ju lite synd för en bra smartphone blir ju inte sämre bara för att den råkar likna en annan mobiltelefon och en fin design är en fin design oavsett var inspirationen kommer ifrån.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar