Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 8 juni 2016

Asus Zenfone 3 DeluxeAsus Zenfone 3 Deluxe är som namnet indikerar den lyxigare varianten med bättre prestanda än de båda andra mobilerna som presenterades samtidigt.
Den har ett sömlöst metall chassi, en unibody konstruktion samt dolda antennlinjer och detta gör Asus Zenfone 3 Deluxe till en mycket elegant telefon.
Den har en AMOLED display på 5,7 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Det rör sig om en HD display med en pixeltäthet på 386 ppi. Asus har alltså valt att inte satsa på en QHD display och det har vissa fördelar när det gäller batteritiden. En bättre display förbrukar mer ström. Skärmen skyddas av Gorilla Glas 4.
Asus Zenfone 3 Deluxe har en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 1,6 GHz. Den har med andra ord en ny topp processor som är vanligt förekommande i årets flaggskepps mobiler.
Ram minnet är på otroliga 4 GB och internminnet är på 64 GB. Det finns även varianter med betydligt mer internminne och de har ett Ram minne på 6 GB.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow men med Asus skinn ZenUI 3.0.
På baksidan under kameralinsen sitter en fingeravtrycksläsare vilket nu för tiden har blivit en väldigt vanlig och uppskattad funktion. Numera finns även lite billigare mobiltelefoner med fingeravtrycksläsare.
Den bakre kameran är på 23 Megapixlar och den har laser autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbel LED blixt. Kameran bör därmed vara riktigt bra.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar. Tillverkarna har i takt med att konkurrensen har ökat mer och mer satsat på att förbättra specifikationerna hos sina topp modeller och där är den framåtriktade kameran ett av dessa områden som det satsas på. Tidigare hade man tur om ens lur hade en främre kamera på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning. Asus Zenfone 3 Deluxe har Quick Charge 3.0 och kan ladda upp batteriet till 60 procent på 40 minuter.
Detta är förstås utmärkt om du är på språng eftersom du på kort tid hinner fylla på batteriet så pass att du klarar dig en stund till.
Denna smartphone har USB Typ C vilket är den nya standarden. Det börjar sakta bli mer vanligt att mobiler har en USB Typ C port men långt ifrån alla mobiltelefoner har denna sorts port. Detta faktum kan ställa till problem. Om din laddare går sönder kan du inte snabbt skaffa en ny, de flesta fysiska butiker säljer inte den här typen av laddare.
Du blir tvungen att beställa en ny laddare på nätet och det tar då några dagar innan du kan hämta den på posten. Om du reser bort men glömmer din laddare hemma är chansen att låna en laddare liten.
Asus Zenfone 3 Deluxe är en bra smartphone med konkurrenskraftig prestanda och design men tyvärr säljer Asus endast datorer i Sverige. Om du vill ha en behöver du därför beställa den från utlandet.
En Asus Zenfone 3 Deluxe kostar 499 dollar vilket motsvarar ungefär 4000 kr.
Det finns också dyrare modeller med betydligt mer internminne.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar