Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 17 juni 2016

Honor 5AHonor 5A är en kommande budgetmobil byggd av plast. Den har en enkel design och både hörnen och lurens kanter är avrundade. Baksidan är dock helt platt.
Den har en LCD display på 5,5 tum och denna display har 720×1280 pixlar. Det är med andra ord knappast den bästa displayen där ute men den kan duga om du inte har allt för höga krav.
Mobilen har en åttakärnig Kirin 620 processor på 1,5 GHz. Den version som säljas i Kina har istället en åttakärnig Snapdragon 617 processor på 1,2 GHz men I övrigt har de olika versionerna exakt samma specifikationer.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Internminnet är lite för litet för dagens konsumenter men minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Tänker vad utvecklingen går framåt! För bara några år sedan var 2 GB i Ram minne vanligt förekommande i flaggskeps mobilerna och budgetmobiler hade ett Ram minne på endast 512 MB.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar. Att kamerorna i fronten har så pass många Megapixlar är något som har blivit allt mer vanligt bland årets mobiltelefoner.
Batteriet är på 3100 mAh och eftersom bakstycket går att ta loss kan det bytas ut ifall batteriet har blivit dåligt eller ifall du vill ha med dig ett laddat extra batteri.
Med tanke på de lite sämre specifikationerna bör batteriet hålla länge på en laddning.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow och med tanke på att det är den senaste uppdateringen är det väldigt bra. Att en budgetmobil har den allra senaste uppdateringen är ovanligt.
Operativsystemet är täckt av Huaweis skinn Emotion UI 4.1 och det är ett tungt skinn vilket innebär att det är långt ifrån det rena Android som är att föredra.
Om du aldrig tidigare har ägt en mobiltelefon från tillverkaren Huawei rekomenderar jag att du går och testar systemet i någon butik innan köp. Huaweis upplägg passar nämligen inte allas tycke och smak.
Telefonen finns i färgerna vitt, svart, blått, rosa, gult eller guld. Det finns alltså många färger att välja bland.
En Honor 5A kostar runt 106 dollar vilket motsvarar ungefär 890 kr. Ett eventuellt svenskt pris kommer tyvärr att bli högre på grund av den svenska momsen. Vi i Sverige får därför sällan telefoner till fullt lika bra priser som de i andra länder.
Den här mobiltelefonen passar dig som vill ha en okej smartphone till ett billigare pris samt inte har så höga krav på prestanda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar