Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 29 juni 2016

Huawei Y625


Huawei Y625 är en kompakt, enkelt designad lågbudgetmobil som är lätt att använda. Den är byggd av plast och har ett mönstrat bakstycke. Telefonen släpptes till försäljning i April 2015.
Den har en LCD display på 5 tum och har endast 480×854 pixlar. Detta ger en pixeltäthet på låga 196 ppi och det innebär att det inte direkt är en bra display. Den kan dock duga för dig som mest bara använder din mobiltelefon för att ringa.
Lågbudgetmobiler duger knappast för personer som likt mig själv använder sin smartphone till i princip allt.
En smartphone är så mycket mer än bara en telefon, dagens mobiltelefoner är kraftfulla minidatorer som har många användnings områden.
Huawei Y625 har ett Ram minne på 1 GB samt ett internminne på 4 GB. Som tur är finns här plats för ett minneskort på upp till 32 GB men på detta går det inte att spara applikationer vilket du måste vara medveten om. Det lilla internminne som finns behöver med andra ord räcka till både själva operativsystemet och de appar du vill installera. Du får inte plats med särskilt många applikationer i den här luren.
Mobilen drivs av en fyrkärnig Snapdragon 200 processor på 1,2 GHz. Den är varken snabb eller kraftfull och klarar bara av enklare arbetsuppgifter utan problem. Om du är en person som gärna spelar tekniskt avancerade spel, använder sociala media ofta, tittar på streamad film eller liknande bör du istället välja en lite dyrare mobiltelefon. Om du däremot använder din smartphone för att ringa, skicka sms och kolla på nätet någon gång ibland duger den här mobiltelefonen gott och väl. Det är alltid dina behov som avgör vilken mobiltelefon som passar just dig. En Huawei Y625 passar också bra som en billig extra mobil eller som någons första telefon.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Batteristorleken ligger på 2000 mAh. Det är ett litet batteri. Jag brukar rekomenderar ett batteri på minst 2300 mAh för att man inte ska behöva ladda batteriet väldigt ofta. Det är klart att mobilens specifikationer påverkar batteritiden så en lur med sämre prestanda drar förstås mindre batteri och därmed kan 2000 mAh alltså i det här fallet vara okej även om ett betydligt större batteri naturligtvis hade varit bättre.
En Huawei Y625 har ett pris runt 1000 kr och om du letar lite kan du hitta den till ett ännu billigare pris.
Detta är trots allt en lågbudgetmobil så du får ju inga topp specifikationer eller häftiga funktioner. Man får helt enkelt det man betalar för. Vissa mobiltelefoner ger mycket för pengarna men det gäller inte denna smartphone.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar