Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 27 juni 2016

Lenovo Moto G4 Play VS Motorola Moto X Play.Både den nyare Lenovo Moto G4 Play och Motorola Moto X Play är billiga budgetmobiler tänkt för dig som inte vill spendera så mycket pengar på din mobiltelefon men ändå få okej prestanda. Båda dessa mobiltelefoner är byggda av plast och har en unibody konstruktion.
Designmässigt påminner båda lurarna om varandra och då främst framifrån. Den större Moto X Play har dock en avrundad baksida som gör att den inte känns fullt så stor som den annars skulle göra. Moto G4 Play har istället ett platt bakstycke och är samtidigt en mindre smartphone än föregångaren. De har en fin men enkel design och är välkonstruerade. I dagens läge har ribban för kvalitet höjts betydligt jämtfört med hur det var för några år sedan och nu håller till och med billiga mobiltelefoner en hög byggkvalitet. Det är mest specifikationerna som avgör i vilken prisklass en mobil hamnar. Det är klart att topp modellerna ibland har en ändå mer lyxig och påkostad design men lägstanivån är otroligt hög.
Motorola Moto X Play är en större smartphone med en display på 5,5 tum. Denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 403 ppi att jämföra med den nya modellen som har en pixeltäthet på endast 294 ppi. Lenovo Moto G4 Plays display är på 5 tum och har 720×1280 pixlar. Den äldre mobiltelefonen har med andra ord en mycket skarpare och bättre display och displayens kvalitet är viktig för oss som använder våra smartphones ofta.
Dessa mobiltelefoner har samma storlek på Ram minne nämligen 2 GB och båda har versioner med internminnen på 16 GB men Moto X Play har även en version med ett internminne på 32 GB. Minneskapaciteten hos dessa telefoner går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Ett MicroSd kort är ett billigt sätt att få mer plats i sin smartphone och att ha möjlighet till ett stort minne är naturligtvis en stor fördel.
Motorola Moto X Play drivs av en åttakärnig Snapdragon 615 processor på 1,7 GHz. Lenovo Moto G4 Play däremot drivs av en svagare fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2GHz.
Den bakre huvudkameran hos Moto X Play är på hela 21 Megapixlar och har autofokus samt dubbel LED blixt. Den nya luren har en bakre kamera på 8 Megapixlar med autofokus och LED blixt. De främre kamerorna är på 5 Megapixlar.
Den helt nya mobilen har ett batteri på 2800 mAh medans den äldre mobiltelefonen har ett betydligt större batteri på 3630 mAh.
För ovanlighets skull har den äldre mycket bättre prestanda än den nya mobiltelefonen och detta är otroligt ovanligt. Nya modeller brukar ju alltid vara en uppgradering på flera punkter men så är det inte i det här fallet. Motorola Moto X Play är bättre på allt.
En Motorola Moto X Play kostar numera runt 2600 kr och en Lenovo Moto G4 Play har ett förväntat pris runt 1600 kr. Det ger en pris skillnad på  ungefär 1000 kr. Om du väljer att köpa en Motorola Moto X Play får du betala mer men samtidigt får du också bättre specifikationer. Som vanligt är det dina personliga behov som är avgörande för vilken telefon du väljer.
Mobiltelefoner från Motorola har alltid ett mer eller mindre rent operativsystem vilket är en stor fördel med deras smartphones. Ett rent Android tynger inte ner systemet och man får uppdateringar tidigare än andra mobil tillverkares mobiltelefoner. Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar