Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 12 juni 2016

Lenovo Moto Z ForceLenovo Moto Z Force är en ny flaggskeps mobil och den har i det närmaste identisk design som den vanliga Lenovo Moto Z. De har samma storlek men Z Force är inte lika tunn som sitt syskon. Den har en tjocklek på
Det är invändigt som de största skillnaderna finns, Lenovo Moto Z Force har en Shatterproof display samt i övrigt bättre specifikationer. Båda mobiltelefonerna är tillverkade av en kombination av flygplans aluminium och rostfritt stål och delar samma unibody konstruktion.
Vad du inte kommer att finna varken hos denna modell eller sitt billigare syskon är ett vanligt hörlursuttag. Dina alternativ är att skaffa USB Typ C hörlurar, Bluetooth hörlurar eller att använda vanliga hörlurar kopplade till den medföljande adaptern.
Båda dessa mobiltelefoner har USB Typ C portar som ju är den nya standarden.
Lenovo Moto Z Force har en AMOLED display på 5,5 tum och den har 1440×2560 pixlar. Pixeltätheten landar på 535 ppi vilket ger en mycket skarp display med bra betraktningsvinkel och utmärkt färgåtergivning.
Under skärmen sitter en fyrkantig fingeravtrycksläsare.
Telefonen drivs av den nya fyrkärniga topp processorn Snapdragon 820 som är vanligt förekommande hos årets flaggskeps mobiler. Processorn är på 2,1 GHz. Här råder knappast brist på kraft eller snabbhet och allt flyter på utan några som helst problem.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken modell du väljer. Luren har även plats för ett minneskort och det är förstås en stor fördel.
Kameran är på 21 Megapixlar och har laser autofokus, dubbel LED blixt samt optisk bildstabilisator.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteristorleken ligger på 3500 mAh och stödjer dessutom snabbladdning så batteriet kan fylla på otroligt fort.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow och det är bra för att det är den senaste uppdateringen av systemet. Förutom detta är systemet som vanligt när det gäller mobiltelefoner från Motorola väldigt rent vilket är en stor fördel. Detta innebär att telefonerna blir mer effektiva på grund av att det inte finns så mycket som tynger ner systemet. Med ett rent Android får man också uppdateringar betydligt snabbare än vad konkurrenterna med tyngre system kan få.
Lenovo Moto Z Force har prestanda som är jämförbar med de allra bästa topp modellerna men den har dessutom en modulär design. Det finns förutom utbytbara bakstycken av olika material och med olika färger även olika moduler med olika funktioner. Dessa kallas Moto Mods och fäster i telefonens baksida med hjälp av starka magneter.
Lenovo Moto Z Force är i motsatts till den vanliga Lenovo Moto Z en exlusiv smartphone som endast går att få via ett abonnemang hos amerikanska operatören Verison. Den är med andra ord inte tänkt att nå andra marknader. Lenovo Moto Z kommer däremot förmodligen att dyka upp här i Sverige någon gång i September.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar