Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 7 juni 2016

LG Stylus 2
LG Stylus 2 är en ny smartphone från LG och den är ett billigare alternativ till Samsungs Note serie.
Mobilen är tillverkad av plast och är ganska stor med en display storlek på 5,7 tum. Pixlar a ligger på 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på låga 258 ppi. Det är alltså långt ifån den bästa displayen på marknaden men den är ändå helt okej.
På baksidan under kameralinsen sitter de fysiska knapparna. Både Power knappen och volymen finner du här. Fronten domineras av den stora displayen och uppe på telefonens topp hittar du fästet för den medföljande pennan. Pennan är lätt, tunn och bekväm att använda även under en längre period. Den är dock inte lika avancerad som Samsungs motsvarighet.
LG Stylus 2 har en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 GHz. Detta är en processor som är vanlig i budgetmobiler så den är inte så kraftfull eller snabb men den klarar av vanligt användande utan problem.
Ram minnet är på 1,5 GB och internminnet är på 16 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 128 GB. Internminnet är något för litet för oss som använder våra smartphones ofta men MicroSd kortet kompenserar delvis för det.
Jag brukar rekomendera ett internminne på minst 8 GB och då är det mycket snålt tilltaget för en stor del försvinner alltid till själva systemet. Det internminne som tillverkaren anger är nämligen alltid den total mängden internminne vilket är viktigt att vara medveten om när man tänker köpa en ny mobiltelefon.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 och detta är en av de allra senaste uppdateringarna.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Det bör med andra ord vara helt okej kameror som ger någorlunda bra bilder.
Batteristorleken ligger på 3000 mAh och LG Stylus 2 har fördelen att bakstycket går att ta loss samt att batteriet inte är fastmonterat. Att ett bakstycke går att ta loss innebär inte alltid att det går att byta batteri, ibland går baksidan att ta loss endast för att kunna byta design eller färg på lurens baksida.
LG Stylus 2 passar dig som är företagare, student eller dig som skriver mycket i din mobiltelefon.
Räkna däremot inte med topp prestanda eftersom den här telefonen är en lite billigare mobiltelefon, tänkt för dig som inte vill eller kan spendera så mycket på din mobiltelefon.
En LG Stylus 2 kostar 250 Euro vilket motsvarar ungefär 2300 kr. Ett eventuellt svenskt pris kommer dock att bli högre på grund av den svenska momsen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar