Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 20 juni 2016

LG X PowerLG X Power är en ny budgetmobil från tillverkaren LG och den är byggd av plast.
Den är relativt tunn med en tjocklek på 7,9 mm och är en unibody konstruktion. Detta innebär att batteriet inte går att byta ut själv vilket kan vara en nackdel om du har för vana att behålla samma smartphone länge. För oss som byter upp oss oftare är förstås ett inbyggt batteri inte något större problem.
Den stora fördelen med LG X Power är det stora batteriet på hela 4100 mAh och detta batteri stödjer dessutom snabbladdning. Därmed bör batteriet räcka i mer än en dag.
Den har en LCD display på 5,3 tum och har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 277 ppi. Det är en okej display som kan duga för dig som inte har så höga krav. Att det inte rör sig om en HD eller QHD display hjälper naturligtvis till att förlänga batteritiden ytterligare.
LG X Power drivs av en fyrkärnig MediaTek MT 6735 processor på 1,14 GHz. Ram minnet är på 2 GB samt internminnet är på 16 GB. Internminnet är lite för litet för de flesta av dagens konsumenter. Tänk på att en stor del av internminnet redan har försvunnit till själva systemet och förinstallerade appar. Det internminne som anges är alltid det totala, du får med andra ord inte så mycket till ditt förfogande. Det finns dock plats för ett MicroSd kort på upp till 32 GB.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar. Många tillverkare satsar på att förbättra den framåtriktade kameran, tidigare var dessa på maximalt 5 Megapixlar men detta håller alltså på att förändras i positiv riktning.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow och detta är bra eftersom det fortfarande är den senaste uppdateringen av systemet och LG X Power är ju en billigare smartphone och sådana brukar vanligtvis komma med äldre versioner av detta operativsystem.
Numera har mobiltelefoner en väldigt hög lägstanivå så de flesta mobiler duger vid vanligt användande. Om du uteslutande ringer, kollar sociala media och letar information på nätet klarar de flesta lite billigare mobiltelefoner av det utan problem. Om du däremot mer spelar tekniskt avancerade spel, tittar på film och gör mer krävande arbetsuppgifter med din smartphone bör du istället satsa på en toppmodell.
LG X Power är en bra budgetmobil och ett utmärkt alternativ för dig som inte vill eller kan spendera så mycket på din mobiltelefon men som ändå vill ha något som fungerar bra.
Telefonen finns i färgerna svart eller vitt. Vad priset blir är fortfarande okänt men klart är att den inte är allt för dyr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar