Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 2 juni 2016

Månadens fynd ( Juni 2016).One Plus X har en mycket fin och lyxig design och dessutom har den en bra prestanda. Detta är en högkvalitativ smartphone som kan konkurrera med betydligt dyrare toppmodeller när det gäller just designen. En ram av aluminium löper runt mobilens kanter och både fronten och baksidan är täckta av ett lager glas. Tyvärr är tillverkaren One Plus inte så känd bland allmänheten här i Sverige vilket är synd för utomlands är de kända för att tillverkar och sälja mycket kraftfulla och väldesignade smartphones till otroligt billiga priser.
One Plus X har en AMOLED display på 5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket innebär att den har en HD display. Pixeltätheten landar på 441 ppi.
Skärmen är skarp och har bra färgåtergivning.
Mobilen har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 16 GB. Här finns också plats för ett minneskort på upp till 128 GB. Ett Ram minne på 16 GB må vara i minsta laget ibland men om du inte har för vana att ladda ner många applikationer kan det ändå räcka. Om du investerar i ett MicroSd kort kan du till exempel spara fotografier och musik på det.
Telefonen har en fyrkärnig Snapdragon 801 processor på 2,3 GHz. Den processorn var en topp processor för bara några år sedan. Visserligen har utvecklingen gått framåt men den är fortfarande betydligt bättre än de processorer som sitter i dagens budgetmobiler.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Batteristorleken ligger på 2525 mAh. Detta batteri bör klara en dag på en laddning vid vanligt användande.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop men med One Plus skinn Oxygen.
En stor fördel med deras smartphones är de många möjligheterna att ställa in allt efter ditt personliga tycke och smak.
En One Plus X kostar 2195 kr och säljs direkt via tillverkarens hemsida. Detta är otroligt billigt med tanke på vad man faktiskt får för pengarna.
https://oneplus.net/se/x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar