Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 15 juni 2016

One Plus 3


One Plus 3 har precis presenterats och är en ny smartphone som erbjuder topp prestanda och en väldigt lyxig design till ett väldigt bra pris.
One Plus har gått från en mestadels plast konstruktion till en mer premium metall unibody konstruktion. Detta är en tunn smartphone med en baksida som på många sätt liknar HTC One M9.
Chassit är byggd av borstad aluminium som visserligen gör luren väldigt snygg men som tyvärr kan kännas lite hal.
Denna smartphone har en AMOLED display på 5,5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Den har alltså inte en QHD display likt de flesta konkurrerande flaggskeps mobiler men displayen håller en bra kvalitet, den har bra skärpa och färgåtergivning.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 4.
Under displayen sitter en fingeravtrycksläsare och denna låser upp luren snabbt samt fungerar utan problem varje gång.
På vardera sida om fingeravtrycksläsaren sitter två andra fysiska knappar som man kan välja att ställa in för att utföra olika uppgifter beroende på hur du vill ha det. Den vanliga inställningen brukar ju normalt vara tillbaka knapp och en knapp som visar senast använda appar och hemsidor på nätet men detta kan du lätt ändra i telefonens inställningar.
En stor fördel med One Plus mobiltelefoner är den stora möjligheten att helt anpassa mobilerna till hur du personligen vill ha det.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow men med tillverkarens skinn OxygenOS.
Mobiltelefonen har ett Ram minne på hela 6 GB samt ett internminne på 64 GB. Här finns inte någon plats för ett MicroSd kort så den minneskapacitet man har måste räcka till för dina behov.
Den processor som driver det hela är en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,1 GHz. Denna processor är vanligt förekommande i årets flaggskeps mobiler.
Det rör sig om en mycket kraftfull och snabb processor och detta i kombinatio med det ovanligt stora Ram minnet ger ett fantastiskt flyt i hela systemet. Telefonen klarar även de mest krävande arbetsuppgifter utan problem.
Batteristorleken ligger på 3000 mAh och det stödjer snabbladdning via Dash Charge. Batteriet kan laddas sextio procent fullt på trettio minuter.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har optisk bildstabilisator och autofokus.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
One Plus 3 har likt föregångaren en USB Typ C port i botten av telefonen. Denna typ av uttag är fortfarande något ovanlig men den har blivit mer vanlig än när föregångaren släpptes.
Med tanke på att du får så bra prestanda och en otroligt lyxig och välkonstruerad smartphone för så lite som 3695 kr är detta en väldigt bra affär. Den är i det närmaste jämförbar med dagens toppmodeller men kostar betydligt mindre. Samtliga av One Plus mobiltelefoner måste beställas direkt från tillverkaren. Genom att bland annat skippa alla mellanhänder kan man hålla nere priset på sina produkter. Det faktum att man inte spenderar stora summor på reklam hjälper också till att få ner priset.
Företaget One Plus är tyvärr fortfarande rätt så okända hos allmänheten trots att de har funnits i snart tre år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar