Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 24 juni 2016

Samsung Galaxy Note 4 EdgeSamsung Galaxy Note Edge är knappast en helt ny smartphone eftersom den släpptes till försäljning i November 2014.
Den är fortfarande en väldigt intressant mobiltelefon på grund av sin ovanliga design och de bra specifikationerna.
Displayen har en krökt, asymetrisk form genom att endast den högra långsidan av skärmen är böjd över telefonens kant. Den vänstra långsidan däremot har en vanlig plan sida. Till höger ansluter sig kurvan mot baksidan av mobilen vilket skapar en spetsig kant.
Precis som hos de senare Samsung Galaxy S6 Edge och S7 Edge har den böjda kanten många användnings områden och funktioner.
Under displayen sitter en fingeravtrycksläsare och den är placerad i hemknappen.
På Samsung Galaxy Note Edge går bakstycket fortfarande att ta loss så att man lätt kan byta ut batteriet. Detta är tyvärr en möjlighet som har försvunnit i senare modeller eftersom man har börjat satsa på en unibody konstruktion. Batteristorleken ligger på 3000 mAh. Det kan kännas lite litet med tanke på displayens höga kvalitet och storlek. Samsung Galaxy Note Edge har en AMOLED display på 5,6 tum och denna display har 1600×2560 pixlar. Pixeltätheten blir därmed 524 ppi. Displayen är alltså mycket skarp samt har en bra färgåtergivning men en så bra display drar mer ström vilket påverkar batteritiden negativt. Mobiltelefonen stödjer dock snabbladdning så batteriet kan laddas sextio procent fullt på trettio minuter.
Telefonen drivs av en fyrkärnig Snapdragon 805 processor på 2,7 GHz.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken modell du väljer. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Huvudkameran är på 16 Megapixlar och har optisk bildstabilisator, autofokus samt LED blixt.
Den främre kameran är på 3,2 Megapixlar.
Samsung Galaxy Note Edge har en ovanlig design och kan numera vara lite svår att få tag på. Priset hamnar runt 6790 kr. Den finns att köpa hos SMA.
Denna smartphone passar dig som vill ha en unik mobiltelefon som sticker ut i mängden och som samtidigt har utmärkt prestanda.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar